Létezik más civilizáció a Tejútrendszerben rajtunk kívül? Úgy tűnik, igen!

Forrás: Shutterstock -
civilizáció UFO földönkívüli Tejútrendszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kutatópáros azt állítja, hogy 36 olyan civilizáció élhet rajtunk kívül a Tejútrendszerben, akik értelmesek és képesek lennének velünk kapcsolatba lépni.

Tom Wetsby és Christopher Conselice a Nottingham-i Egyetemen tanítanak csillagászatot. Szerintük 36 olyan fejlett civilizáció is élhet rajtunk kívül az űrben, akik képesek lennének kapcsolatba lépni velünk rádiófrekvenciák segítségével. Elméletük alapjaként a Drake-egyenletet használták, amit a híres csillagász, Frank Drake dolgozott ki még 1961-ben. Drake azt vizsgálta, hogy egy adott rendszerben hány egymással, rádiófrekvencián kommunikálni képes civilizáció élhet egyszerre. Sokan bírálják a párost, ugyanis a legközelebbi, olyan bolygó, amin értelmes lények élhetnek is minimum kétezer fényév távolságra vannak tőlünk. Még négy évezred és megoldódik a civilizációk közötti szöveges üzenet küldése – írja a Popular Science.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.