Gondoltad volna? Erre is lehet használni a mosogatógépet: dunszolhatjuk benne a befőtteket

Forrás: Shutterstock -
dunsztolás befőtt mosogatógép
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mosogatógép valóságos áldás, főleg úgy, hogy nem csak mosogatásra lehet használni: dunsztolásra is kiváló! 

Vannak, akik a régi, jól bevált módszerre esküsznek, ha a befőzésről van szó, vagyis a dunsztolást edényekben végzik, mások azonban megkönnyítve a saját dolgukat inkább befőzőautomatát vásárolnak. Azoknak viszont nincs ilyesmire szükségük, akiknek van mosogatógépük, ugyanis abban kiválóan lehet dunsztolni a befőtteket.

A befőtteket mosogatógépben is dunsztolhatjuk - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

Ezzel a módszerrel sem kell másként előkészíteni a befőtteket, de arra mindenképpen figyeljünk, hogy alaposan zárjuk le az üveg tetejét, majd indítsunk el egy legalább 70 fokos programot. Az a fontos, hogy az üvegeket ne vegyük ki azután, hogy lejárt a program, csak másnap - írja a Ripost. Arra is ügyeljünk, hogy szorosan egymás mellé pakoljuk az üvegeket, hogy ne dőljenek el, és természetesen ilyenkor semmilyen tisztítószert ne alkalmazzunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.