Zsidró Tamás ezért nem akarta felvenni Éliás Gyulát a fodrászatába

Zsidró Tamás Éliás Gyula fodrász
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fodrásznak készült eredetileg Éliás Gyula, de sokáig őrlődött, hogy melyik pályát válassza. Zsidró Tamás nem vette maga mellé tanoncnak, de így is kitanulta a szakmát, végül mégiscsak a zenélés mellett döntött.

Nem készült mindig zenésznek az Artisjus-díjas Éliás Gyula. Eleinte a színház világa vonzotta, majd pedig fodrászatot tanult.
„Nem vettek fel a Színművészeti operett-musical szakára. Mivel családilag nagyon erős a kapcsolódásunk a fodrász szakmához, ezért édesanyám javaslatára végül arra vettem az irányt" – árulta el a 95.8 Sláger FM-en Éliás Gyula, aki szakmai gyakorlatát az egyik legnagyobb mesternél töltötte.

Éliás Gyula eredetileg fodrásznak tanult.

„Fodrász családból származom, nagybátyám Szabó Imre, aki nemcsak az első hazai, Európa-bajnoki címet birtokolja, de az első igazi szalont is ő nyitotta meg. Így adott volt a lehetőség, hogy miután nem vettek fel, elvégezzem a szakmunkásképzőt.

Ő irányított Zsidró Tamáshoz tanulni, aki szerencsére elküldött. Mivel akkor is zenéltem, aggódott, hogy zenészként elalszom majd, nem leszek pontos, így inkább nem vállalt"

– emlékezett vissza a zenész. Éliás Gyula Gellei András mellett tanulta ki a fodrászmesterséget. Ám végül úgy érezte, nem ez az ő útja.

„Nagyon jó hangulatú három évet töltöttem végül nála, édesanyámnak segítettem is később az üzletben, de 93-96 között nagyon ment a klubozás. Nekem pedig volt egy zenekarom, a Horizont, amellyel párhuzamosan vittem a fodrászkodást. Nagyon jó időszak volt ez, de mindig ott lebegett, hogy választanom kell majd.

A zenei pálya melletti lehorgonyzásom akkor dőlt el végleg, amikor 1997-ben lehetőséget kaptam arra, hogy egy óceánjáró hajón énekeljek. Nemcsak mint szólóénekes, hanem az ott lévő zenekarokat kellett kísérni és az átállás alatt, a szünetben is énekelni. Annyira tetszett mindenkinek amit a zenekarral csináltunk, hogy még a hajón szerződtettek minket hosszútávra. Itt dőlt el végleg, hogy a zene lesz az én utam"

– mesélte az énekes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.