Szabó Győzőnek születésnapján pergett le az élete filmje

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
film ajándék Toxikóma Szabó Győző születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rendhagyó ajándékot kapott Szabó Győző az ötvenedik születésnapjára, mégpedig azt, hogy elsők között nézhette meg élete leggyötrelmesebb tíz évéről szóló nagyjátékfilmet, a Toxikomát.

A Herendi Gábor által rendezett filmdráma 2 órában dolgozza fel azt a harcot, amelyet Győző vív magával, Csernussal és a szerrel valamint mutat be még néhány szétzilált sorsot Győző akkori környezetéből.

„Az ötvenedik születésnapomat meg sem értem volna, ha nincs Csernus Imre és sokkal rosszabbul alakulhatott volna az életem...ezek a képek jöttek felém, amíg néztem a mozit, nem is tudom ezt most még feldolgozni..."

– mondta Győző közvetlenül a vetítés után.

A filmben Molnár Áron alakítja győzőt, aki számára ez a szerep a személyiségének minden aspektusát átjáró és megérintő szakmai kihívás volt:

„Nem leutánozni akartam Győzőt,hanem azt a vehemenciát, dúvadságot, érzékenységet, ami közös bennünk, azt szerettem volna megmutatni, plasztikussá tenni és érzékeltetni, és hogy ezek a tulajdonságok hogyan hatják át a droggal való kapcsolatát"

- mesélte Áron a szerepéről.

A Toxikomát a nagyközönség várhatóan október 22-én láthatja majd országszerte.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.