Molnár Csilla titkos szerelme megelőzhette volna a tragédiát: "Közös életet, jövőt és családot akartunk"

Forrás: MTI/Benkő Imre -
öngyilkosság szerelem Molnár Csilla tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Molnár Csilla 17 évesen, szépségkirálynővé koronázása után kilenc hónappal véget vetett az életének. Az egykori szépségkirálynő most 51 éves lenne...

Csilla a verseny megnyerése után magántanuló lett. Hirtelen mindenki vele foglalkozott, és a népszerűség magával hozta a rosszindulatú pletykákat is: összeboronálták a zsűriben ülő Frenreisz Károllyal, Ernyei Bélával, és Gábor Zsazsa későbbi férjével, Frederic von Anhalt herceggel is - írja a Blikk.

Pedig Csilla egy nála húsz évvel idősebb balatoni diszkótulajdonosba, Futács Károlyba volt szerelmes, de apja ellenezte kapcsolatukat. A fiatal lány képtelen volt megfelelni a szülői tiltásoknak, mások elvárásainak és saját vágyainak, ezért 17 évesen beszedte apja szívgyógyszereit, és meghalt. Egykori szerelme szerint Csilla nem akart meghalni, csak szeretett volna ráijeszteni apjára.

Megpróbálta az apja miatt nélkülem, de nem ment. Pár nappal a tragédia előtt elmondta otthon, hogy együtt vagyunk, hozzám költözne. Közös életet, jövőt és családot akartunk. Ha nem hal meg, talán ma már unokáink lennének.

- kezdte a lány egykori szerelme, akihez sokszor menekült titokban Lellére.

Budapest, 1985. október 5. Molnár Csilla Andrea (k) 16 éves fonyódi gimnazista, Magyarország szépe és udvarhölgyei, Kruppa Judit (j) 19 éves dunaújvárosi óvónő és Füstös Veronika (b) 18 éves budapesti női fodrász a Budapest Kongresszusi Központ színpadán az eredményhirdetés után. MTI Fotó: Benkő Imre Forrás: MTI/Benkő Imre

"Olyankor azt hazudta otthon, hogy elvégezte a kötelességét, a pénzt pedig hazaadta. Én nemcsak szerettem, de védelmeztem is. Néhány fellépésére, vacsorára ezért el is kísértem, hogy mellette legyek a bepróbálkozók miatt" – árulta el a férfi.

Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint Csilla azért lett öngiylkos, mert saját magával és apjával is vívódott, nem tudta eldönteni, ki ő valójában. Mivel mindenki magának akarta, így azt a döntést hozta, hogy inkább senkié nem lesz. A pszichológus szerint ha Csilla akkor szerelméhez költözik, talán megmenekülhetett volna.

Az egykori szépségkirálynő édesapja néhány évvel ezelőtt elhunyt, édesanyja pedig belebetegedett a magányba. Amikor megtalálta lánya titkos naplóját, úgy döntött, a füzetet Csilla szerelmének adja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.