A férfi egy online Star Wars rajongói klubban kezdet el írogatni egy 12 éves fiúnak. Többek között azt mondta neki, ha szeretné, akkor lehet a párja.

Teljesen kiakadtak a szülők, amikor kiderült, egy online Star Wars rajongói csoportban egy 19 éves férfi zaklatja a kiskorú fiatalokat.
A férfi azt írta egyiküknek, „ha akarod, leszek a párod", mire a kisfiú felhívta a figyelmét arra, hogy sokkal idősebb nála. Szerencsére a gyerek szólt a szüleinek, akik azonnal kapcsolatba léptek az adminokkal, így a férfit kitették a csoportból. Ám félő, hogy máshol ismét felbukkan, és folytatja a zaklatást.

A fotó illusztráció.Forrás: Shutterstock

„Álmomban nem gondoltam, hogy a gyerekemet egy ilyen ártatlannak tűnő csoportban bármilyen sérelem érheti. Ez idáig úgy gondoltam, a pedofilok nem ilyen, speciális csoportokban bukkannak fel, hanem ahol a tagokról sokkal több minden derül ki, vagy valamennyire látszik az arca. Mivel az oldal üzemeltetői gyorsan cselekedtek, egyelőre nem fosztjuk meg a gyerekeket az egyik legkedvesebb szórakozásuktól. Megfogadtuk azonban, hogy ettől kezdve még az eddiginél is jobban figyelünk rájuk" – mondta a fiú apja a Blikknek.

Az oldal üzemeltetői is felhívták a figyelmet a veszélyre, és kérték a gyerekeket és a szülőket, hogy legyenek nagyon óvatosak.