Hazai Star Wars rajongói csoportban zaklatott egy pedofil egy kiskorút

Forrás: Shutterstock -
internetes zaklatás pedofil zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfi egy online Star Wars rajongói klubban kezdet el írogatni egy 12 éves fiúnak. Többek között azt mondta neki, ha szeretné, akkor lehet a párja.

Teljesen kiakadtak a szülők, amikor kiderült, egy online Star Wars rajongói csoportban egy 19 éves férfi zaklatja a kiskorú fiatalokat.
A férfi azt írta egyiküknek, „ha akarod, leszek a párod", mire a kisfiú felhívta a figyelmét arra, hogy sokkal idősebb nála. Szerencsére a gyerek szólt a szüleinek, akik azonnal kapcsolatba léptek az adminokkal, így a férfit kitették a csoportból. Ám félő, hogy máshol ismét felbukkan, és folytatja a zaklatást.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

„Álmomban nem gondoltam, hogy a gyerekemet egy ilyen ártatlannak tűnő csoportban bármilyen sérelem érheti. Ez idáig úgy gondoltam, a pedofilok nem ilyen, speciális csoportokban bukkannak fel, hanem ahol a tagokról sokkal több minden derül ki, vagy valamennyire látszik az arca. Mivel az oldal üzemeltetői gyorsan cselekedtek, egyelőre nem fosztjuk meg a gyerekeket az egyik legkedvesebb szórakozásuktól. Megfogadtuk azonban, hogy ettől kezdve még az eddiginél is jobban figyelünk rájuk" – mondta a fiú apja a Blikknek.

Az oldal üzemeltetői is felhívták a figyelmet a veszélyre, és kérték a gyerekeket és a szülőket, hogy legyenek nagyon óvatosak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.