A Garami Funky Staff új dalában művészbarátok örömzenélnek - Videó

zene Garami Funky Staff
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A járványhelyzet miatt fellépések nélkül maradt és pihenőre kényszerült zenészek rendkívüli összefogásából született meg a Garami Funky Staff legújabb dala és videóklipje. A Kellett már a zene című dalban a zenekar tagjain kívül a funk/smooth jazz műfajból ismert művészbarátok, énekesek, hangszeresek és zenei szakemberek közreműködtek, hogy együtt hozzák el a negatív hullám legpozitívabb pillanatait a közönségnek.

Az ismert rádiós műsorvezető és dobos, Garami Gábor zenekara, a Garami Funky Staff új dala, a Kellett már a zene pozitív hangulatú, felszabadult, poszt-karantén szerzemény. Arra az örömre reflektál, amit a több hónapos kényszerszünet után a zenészek éreznek, amikor újra együtt muzsikálhatnak, találkozhatnak, próbálhatnak, koncertezhetnek.

A Kellett már a zene című dal ötlete a Garami Funky Staff gitárosától, ifj.Tornóczky Ferenctől származott, aki még a karanténidőszak elején vette fel otthon a gitársávot és átküldte Temesi Bercinek. A basszusgitáros-zeneszerző írta meg az ének dallamot és a hangszerelés is az ő munkája. Ezután támadt az az ötlete, hogy fogjanak össze pár olyan kiemelkedő muzsikussal, akikkel szeretnek együttműködni. Felkérték Peetet (Ferencz Péter - Peet Project), Zolbertet (Albert Zoltán), Nikát (Veres Mónika), Sax-O-Funkot (Csányi István) és Görögh Danit (Kodály Spicy Jazz, GDP), hogy csináljanak ebből egy közös dalt. A zenekar énekesnője, Dósa Szelina párja, Bánk Attila dalszövegíró pedig felajánlotta, hogy szöveget ír a dalhoz. Ilyen módon korábban soha nem látott összefogás jött létre a funk/smooth jazz zenei szegmens szereplői részéről.

"Mindannyian igent mondtak, és a zenekarunk alapítója, Garami Gábor is nagyon örült az ötletnek. Otthon mindenki felvette a hangsávját és elküldte Csicsák Norbert zenei producer barátunknak, aki megcsinálta a keverést. A kijárási korlátozások feloldása után a régi Hungaroton Stúdió épületében találkozhattunk végre mindannyian személyesen, és örülhettünk egymásnak. Itt készült el a videóklip a Kellett már a zene című dalunkhoz" - mondta Temesi Berci basszusgitáros-dalszerző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.