Shane Tusup teljesen új úszástechnikát tanított Szilágyi Liliánának

Forrás: Instagram/Shane Tusup -
úszás Szilágyi Liliána Shane Tusup edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Teljesen új úszástechnikát gyakoroltat be Szilágyi Liliánával Shane Tusup. A páros kihasználja, hogy nyertek egy évet az olimpiáig, és mondhatni az alapoktól kezdték a közös munkát.

Shane Tusup készíti fel Szilágyi Liliánát a tokiói olimpiára. A tréner segítségével Hosszú Katinka három olimpiai bajnoki címet szerzett, és számos más díjat is a magáénak tudhat. Szilágyi Liliánának most egy egészen más úszástechnikát tanít, mint amit eddig megszokott a sportolónő.

„Volt egy beidegződött, megtanult mozgásformám, amit próbáltunk máshogy megközelíteni a karantén elején. Sokkal professzionálisabban. Egyrészt a ritmusba belenyúltunk, dinamikusabban kezdtem el úszni. A kar- és a lábmozgásokat pedig különszedtük, most rakosgatjuk össze. Ha rendesen begyakoroljuk a mozdulatokat, tudom, mikor hova teszem a kezem és a lábam, nagyon jó teljesítményre leszek képes" – mondta a Fradi Médiának Szilágyi Liliána.
Az úszónő a budapesti Négy Nemzet versenyen 100 méter pillangóúszásban máris győzedelmeskedett.

Shane Tusup teljesen új technikát tanított Szilágyi Liliánának. Forrás: Instagram/Shane Tusup

Úgy tűnik, a páros kiválóan tud együtt dolgozni, és élvezik a közös munkát.
„Nagyon pozitív a munkakapcsolatunk. Shane kommunikatív, mindent meg tudunk beszélni. Remekül kiegészítjük egymást. Mindig meghallgat, folyamatosan tanácsokkal lát el, amelyek kivétel nélkül a fejlődésemet szolgálják. Egyenrangú partnerként kezel, ami eddig a karrierem során nem fordult elő" – árulta el Liliána.

Shane hozzátette, egyértelműen az olimpiai arany a cél, mindkettőjüket ez motiválja.
A tréner nem csak úszókat, hanem focistákat is edz. Ő foglalkozik Bodgán Ádámmal és Szoboszlai Dominikkel is, de elárulta, szívesen dolgozna együtt Babos Tímeával is akár

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.