A botrányairól híres egykori spanyol uralkodó, I. János Károly lebukott: kiderült, hogy a Dominikai Köztársaság helyett melyik úticélt választotta magának.  Természetesen nem egyedül tette ezt, szeretője társaságában tölti idejét. 

A korábbi spanyol uralkodó, I. János Károly korrupciós ügyei, svájci bankszámlái és polgárpukkasztó magánéleti botrányai miatt döntött úgy, hogy elhagyja Spanyolországot és önkéntes száműzetésbe vonul. A nyilvánosságnak azt nyilatkozta, hogy a Dominikai Köztársaságban fog letelepedni - írta meg a DailyMail

Száműzetésének fő oka fia, VI. Fülöp támogatása volt, aki a jelenlegi uralkodó Spanyolországban. 

Forrás: AFP/John Thys

Mint az kiderült, I. János király nem a Dominikai Köztársaságban tartózkodik, hanem szeretőjével Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu-Dzabiban egy luxushotelben mulatja az időt, akit már 40 éve tartó viszony fűz az exuralkodóhoz.

Az értesülések szerint a szállodában, amelyben megszálltak egy éjszakáért 10 ezer fontot (3,8 millió forintot) kérnek el.

„A király nincs egyedül. Azzal a hűséges barátjával tölti az idejét, aki 40 éve mellette áll, azzal a személlyel, aki mindenért megbocsát neki és sosem hagyja cserben. Szerelmi viszonyuk korábban is csodálatos volt és a jövőben is együtt maradnak" – mondta el a spanyol uralkodói család egyik szakértője, Pilar Eyre, akinek állítása szerint  I. János Károly és felesége, Zsófia királyné azóta nem aludtak együtt, amióta a volt uralkodó 1976-ban először lebukott egy másik nővel. 

I. János Károly 40 év után, 2014 júniusában távozott a trónról botrányos ügyei és megromlott egészségügyi állapota miatt.