Zacher Gábor aggasztó jóslata: "Előbb ölhet a bika, minthogy függőséget okozhatna"

Forrás: Földesi Máté -
drog toxikológus bika Zacher Gábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint, ahogy írtuk: új, népszerű dizájnerdrog terjed hazánkban, a „bika" nevű szerhez igen olcsón lehet hozzájutni. Csakhogy már 11 ember halálát okozta Magyarországon. Zacher Gábor pedig újabb és újabb rémisztő részleteket mesél, a kábítószer veszélyes hatásairól. 

Magyarország elsőszámú toxikológusa a Ripostnak mesélt arról, hogy a bika akár tízszer erősebb lehet a marihuána fő hatóanyagánál. Zacher Gábor karjaiban egy harmincéves férfi halt meg, akinek az olcsó szertől görcs alakult ki a szívében, pedig ugyanolyan bikás cigit szívott, mint a társa, aki életben maradt. Az orvos szerint drogdíler maga sem tudhatja, mit tartalmaz pontosan a Kínából érkező bika, így nagyon könnyen túladagolhatja.

Forrás: Földesi Máté

"Előbb ölhet a bika, minthogy függőséget okozhatna" - mivel az addikcióhoz idő kell, míg az új dizájnerdrog akár az első szívásnál is végzetes lehet.

Ez a szer rendkívül intenzív, tízszer erősebb a hatása, mint a marihuána fő hatóanyagának, a THC-nak.

Ripostnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.