Relaxálj az otthon békéjében - Minimalista beton és fa dizájn

Industrial minimalista magazin beton lakberendezés dizájn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kissé elcsépelt, de ettől még igaz, hogy a hétköznapokban rengeteg stressz ér minket. A munkahelyünkön, aez eutóban, a tömegközlekedésen, a boltban... A napközben generálódott feszültséget otthon a legjobb kipihenni, elengedni, ám egy impulzív környezetben, ezt nem egyszerű megtenni. Amennyiben stresszes életet élsz, érdemes a minimalista dizájnban gondolkodnod.

Engedd, hogy otthonod teret biztosítson a lelked és az elméd kitisztításához, mind a formáival, mind a színeivel.

Minimalista industrial a város közepén

A nyers beton jellegű falak adják az ipari hatást és csempésznek szilárdabb energiát a nappaliba, a bútorok egyenes vonala, egyszerű kialakítása, szellőssége és az apróbb tárolók csökkentett száma pedig a minimalista vonalat képviseli.

Forrás: nott.design

A szürke, fehér és fekete színek dominanciája, a hatalmas, függönyöktől mentes ablakoknak, a fa térelválasztó falnak, valamint padlózatnak köszönhetően nem kelt rideg hatást, amit még inkább erősít a vékony polcok megvilágtása, és a nem szokványos formájú hatalmas tükör.

Forrás: nott.design
Forrás: nott.design

A konyha elsőre egy matt fekete pultnak tűnhet, mivel nincsenek funkciónálisan kiállított darabok benne - mindennek van helye az alsó polcokban és fiókokban.

Forrás: nott.design
Forrás: nott.design

Sokak számára furcsa lehet az a fajta minimalista szemlélet, melyben a személyes tárgyak alig kapnak helyet, a díszítő elemeket pedig inkább a finom formai különbségek adják - például a konyha szögletessége remekül passzol az ebédlő kerekebb vonalaival.

Forrás: nott.design
Forrás: nott.design

Ami igencsak érdekessé teszi ezt a lakást, az az ebédlő és a fürdőszoba kapcsolata, ugyanis nem fal, hanem üveggel bélelt rács választja el őket. A fény könnyedén átjárja, mégsem lesz világos: a fekete falak, csaptelep és kád épp ezért illik kitűnően ebbe a helyiségbe.

Forrás: nott.design
Forrás: nott.design

A hálószobában a fa az elsődlegesen használt anyag, ami az ágy feletti falon, a LED megvilágításnak köszönhetően egyszerre lesz játékos és meditatív.

Forrás: nott.design

A vendégszoba hasonló a főhálóhoz, bár itt több fekete juttott a dizájnba. Ellentétben a gyerekszobával, ahol a fa és világos tónusok uralkodnak. Sőt, itt egy új szín is helyet kapott, a mustárságra ágykeret személyében.

Forrás: nott.design

Forrás: nott.design

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.