Nővérszállón gyilkolták meg a 23 éves lányt - máig nincs meg a gyilkosa

Forrás: Shutterstock -
gyilkosság halál gyilkos Labancz Anna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 23 éves, miskolci ápolónő, Labancz Anna tragikus története 50 év után is számtalan rejtélyt tartogat.

50 évvel ezelőtt gyilkolták meg egy nővérszállón Labancz Annát. Ennyi év elteltével sem tudni, ki, és miért végzett Annával, ráadásul hiába kerülne meg a gyilkos, az ügy 1990-ben, 30 évvel ezelőtt elévült.

Miután Anna édesapját meggyilkolták, a 14 éves lány egy miskolci cégnél kezdett dolgozni, majd egy családhoz került, ahol háztartási alkalmazottként tevékenykedett. Ők beszélték rá, hogy jelentkezzen ápolónőnek, és ő így is tett -írja a Blikk.

Labancz Anna 1970. április 18-án délutános volt a kórházban, éjszakás kolléganője 21:45-kor váltotta le. Miután Anna hazament a nővérszállóra, lefeküdt aludni, az ablakot azonban nyitva hagyta. Hajnali 3:15-kor síron túli sikítás keltette fel a nővérszálló lakóit, ahol az erősen vérző Anna könyörgött, hogy mentsék meg az életét.

Képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

A lányt több mint egy órával később tolták be a műtőbe, szúrt sebe miatt azonban annyi vért veszített, hogy nem tudták megmenteni az életét.

A rejtélyes gyilkosságról csak annyit lehet tudni, hogy a gyilkos az ablakon jutott be a lány szobájába, ahol dulakodás közben egy késsel összeszurkálta a 23 éves ápolónőt, majd az ablakon át elhagyta a helyszínt.

Bár a gyilkost rögtön elkezdték keresni, soha nem került meg a tettes.

Évekkel Anna meggyilkolása után felcsillant a remény, mikor egy emberölés miatt ülő rab azzal dicsekedett társainak, hogy tudja a tökéletes gyilkosság receptjét, példaként pedig Anna esetét hozta fel. A poligráfos vizsgálat során kiderült, hogy a férfi sokat tud az ügyről, és személyesen is ismerte Annát, azonban soha nem ismerte el a gyilkosságot... Jelenleg a legígéretesebb gyanúsított drogcsempészet miatt életfogytiglan tartó büntetését tölti egy ecuadori börtönben, és a nyomozók még mindig abban bíznak, hogy egyszer megtörik, és elmondja, mi történt azon a bizonyos estén, és mit tett Annával...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.