Újabb SMA-ban szenvedő kisfiúnak gyűjtenek adományt: 700 millióba kerül a gyógyszer

Forrás: pexels.com -
adomány SMA
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez az egyetlen esélye.

„Egy cél lebeg a szemünk előtt, ez pedig a Zolgensma (a kezelés mely segíthet) . Ez a cél visz minket előre és reméljük, hogy egyszer járni és biciklizni látjuk majd a kisfiamat" – kezdte mesélni a Ripostnak az édesanyja, akinek az is erőt ad, hogy egyáltalán van már mire gyűjteni, mert van gyógyszer.

„A modern kezelések nélkül valószínűleg nem élné meg a második életévét, mert az izmokat mozgató idegek fokozatosan elhalnának a szervezetében. A légzésért felelős izmok sem működhetnek idegi irányítás nélkül. Megfulladna a légzést támogató izmok idegeinek elhalása miatt"

A kis Zsombor lyukas szívvel született és 2,5 hónapos korábban, a szívműtét után derült ki, hogy más súlyos problémákkal is szembe kell nézniük. Hathónapos korában meg is kapta az első Spinranza kezelést a Bethesda kórházban.

„Ez fontos gyógyszer, de a teljes élet reményét Zsombinak csak a Zolgensma adhatja meg, ami a jelenlegi árfolyamot figyelembe véve 730 millió forintba kerül" – tette hozzá Szabina.

Ha segíteni szeretnél, a következő módon teheted meg: Szép jövőért Zsombornak Alapítvány; Számlaszám: 11734152-21916838 Eurószámláról: IBAN: HU97 1173 4152 2191 6838 0000 0000 SWIFT kód: OTPVHUHB

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.