Így változtatta meg a koronavírus az emberek vásárlási szokásait

Forrás: AFP/Savo Prelevic -
vásárlás karantén vásárlási szokások koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus és a karantén időszak kétség kívül felforgatta az emberek életét, ezzel együtt a vásárlási szokásokat is teljes mértékben átalakította.

A karantén alatt kis idő után hozzászoktunk, hogy nem találunk az üzletekben kellő mennyiségű lisztet, élesztőt, és hogy vadászni kell a fertőtlenítő és a WC papír után.

A kép illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

A vírus nagy mértékben felforgatta a fogyasztói társadalom szokásait. Néhányan a karantén óta nem is járnak vásárolni, mindent igyekeznek online beszerezni. Vannak, akik próbálnak otthon előállítani bizonyos zöldségeket, gyümölcsöket, hogy elkerüljék a bizonytalan helyről érkező ételek fogyasztását.

Kétség kívül átalakultak a vásárlási szokásaink, ami abban is megfigyelhető, hogy vannak olyan dolgok, amit a járvány megjelenése óta sűrűbben teszünk a kosarunkba.Ezek közé tartozik péládul a bidé, az illatgyertya vagy a lakóautó - írta meg a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.