Így alakíthatsz ki mély lelki kapcsolatot a partnereddel

lélek partner szerelem kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kapcsolatok nem működnek maguktól még akkor sem, ha úgy érezzük, a lelki társunkat sikerült megtalálni. Az első perctől érdemes bizonyos szinten tudatosan hozzáállni a szerelmi viszonyhoz, hogy tartós lehessen. 

Mindenki szeretné megtalálni az igazit és igazat, de előfordul, hogy hiába érezzük azt, rábukkantunk a lelki társunkra, mégsem működik a dolog. Ráadásul a kezdeti rózsaszín köd és a felhőtlen boldogság nagyon csalóka tud lenni, hiszen a problémáink elhalványulnak, de visszatérnek, méghozzá akkor, amikor a köd feloszlott. Nem szabad elfelejteni, hogy a lelki társ megtalálása nem azt jelenti, hogy a kapcsolaton nem kell dolgozni, hogy minden magától működik, és úgy passzoltok egymáshoz, mint a fogaskerekek. A kapcsolatot létre kell hozni, és két emberen múlik.

Az első perctől fogva legyen világos elképzelésed a kapcsolatról

A tudatosságot sokszor az érzelmek hiányának, vagy a spontaneitás gyilkosának tartják, de ez egyáltalán nincs így. Érdemes már az elején végiggondolni, hogyan is akarjátok működtetni a kapcsolatot. Ebbe beletartozik az is, hogy beszéltek azokról a buktatókról, amit korábbi kapcsolataitokban tapasztaltatok: féltékenység, túlzott korlátozottság, vagy éppen az érzelmek kifejezésének módja.

A tudatosság és kommunikáció a jó kapcsolat alappillérei Forrás: Shutterstock


Mindig emlékezz arra, hogy a partnered nem te vagy

Lehet, hogy ez alapvetőnek tűnik, mégis könnyű megfeledkezni erről. Mindenkinek más a háttere, különböző érzelmi mintákat hoztak. A partnerünk teljes megértése érdekében nagyon fontos, hogy ezekkel tisztában legyünk, hiszen sok cselekedetére adhatnak ezek a hozott minták. A különbségeket pedig el kell fogadni, ez az alapja a kölcsönös tiszteletnek.

Ne ódzkodj a konfliktusoktól

A konfliktusok nagyon gyakoriak minden kapcsolatban, amennyiben sikerül a megfelelő módon rendezni, ezek valójában erősítik a viszonyt. Az érzelmek és a valódi vélemények elrejtése semmiképp nem előremutató.

Ne ódzkodj a konfliktusoktól! Forrás: Shutterstock


Mindig tartsd tiszteletben a másik értékeit

Attól, hogy a különböző értékekkel rendelkeznek a partnerek, még nem biztos, hogy a kapcsolat nem működik. Fontos, hogy tiszteletben tartsuk és elfogadjuk azt, ami a másiknak fontos, hiszen ez a személyisége része.

Minden nap mutasd ki a szeretetedet

Mondani mindent lehet, és a szavak egy idő után elcsépeltté válnak. Ezért fontos, hogy a szeretetet ne csak kommunkációval fejezzük ki, hanem cselekedetekkel is sőt, leginkább azzal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.