Kis híján az alkohol lett a veszte a függőségben szenvedő édesanyának - Fotó

alkoholizmus egészség változás gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyönyörű, két gyermekes családanyának, Justine Whitchurchnak 7 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy végérvényesen leszámol az alkohollal. 

A 47 éves édesanya, Justine Whitchurch döbbenetes változás ment keresztül az elmúlt 7 évben. Negyvenéves volt, amikor úgy döntött, hogy felhagy az alkoholfogyasztással, miután évek óta a mindennapjai velejárója volt az ivás. Az utolsó félévben olyannyira eldurvult a helyzet, hogy egy nap alatt három üveg bort és jó pár felest elfogyasztott.

Akkor érezte, hogy ez nem mehet így tovább és muszáj lesz változtatnia, mikor 9 éves kislánya ijedten, könnyes szemmel a következőt mondta anyukájának:

"Anyu, félek, hogy nem leszel jobban."

"Akkoriban a májműködésem a normális érték hatvanszorosa volt, a trigliceridszintem olyan magas volt, hogy elképesztően közel álltam egy durva szívrohamhoz, a vérlemezkeszámom pedig olyan alacsony volt, hogy a testem hemzsegett a zúzódásoktól, a hajam pedig erősen hullott. Odáig jutottam, hogy néhány hónap után az apám sem ismert fel"

- idézte fel függőségének szörnyű következményeit Justine.

Úgy gondolja, hogy a leszokásban a legnagyobb segítsége a figyelemelterelés volt.

"Olyan tevékenységeket kell keresni, amik az egészség javára válnak, például a mozgás, a helyes táplálkozás, és a jó alvás, de ugyanúgy fontos azoknak a dolgoknak a felfedezése, amiket a függőség előtt szerettünk csinálni" - mondta az édesanya, aki igyekezett a közösségi életet sem elhanyagolni, de eleinte nagyon nehéz volt emberek közé mennie.

"Amikor az ember újra megpróbál egy közösség tagjává válni, azt a napszakot kell ehhez kiválasztani, ami a legkevésbé csábító az ivásra. Ez számomra a reggeli, délelőtti időszak volt. Ebben a sávban kevésbé találtam alkalmat arra, hogy alkoholt fogyasszak. De nem szabad elfelejteni: rengeteget kell majd magyarázkodni"

- mesélte őszintén Justine.

A kitartás meghozta a gyümölcsét, a kétgyermekes anyuka 7 éve nem ivott egy csepp alkoholt sem, jelenleg fitneszt edzőként dolgozik, ami meg is látszik csodás alakján.

A hatalmas változást hamarosan könvy formájában is megörökíti Justine Whitchurch.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.