Harry herceg mindenáron látni akarta édesanyja, Diana hercegné holttestét

Forrás: Getty Images/2005 Anwar Hussein/Anwar Hussein
Forrás: Getty Images/2005 Anwar Hussein/Anwar Hussein -
halál holttest Diana hercegné Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Károly herceg hajnalban ébresztette fel a fiait, hogy közölje a tragikus hírt. Harry herceg pedig képtelen volt feldolgozni Diana hirtelen halálát. Látni akarta édesanyja holttestét.

Diana 1997. augusztus 31-én veszítette életét egy közlekedési balesetben, Párizsban. Tragikus halálesetét követően Károly herceg azonnal a fiai szobájába rohant, hogy közölje velük a szörnyű hírt. Vilmos ekkor 15, Harry pedig 12 éves volt. Harry herceg képtelen volt elhinni, hogy édesanyja meghalt, mindenáron látni akarta Diana holttestét, ezért könyörgött az apjának, hogy vele mehessen Franciaországba - írja a Ripost.

„Akkor halt meg az édesanyám, és nekem egy hosszú úton kellett sétálnom a koporsója mögött több ezer emberrel körbevéve, a tévék előtt meg millióan bámultak a temetést. Azt hiszem egyetlen gyermeknek sem lenne szabad ezt átélnie" – nyilatkozta korábban Harry.

Vilmos és Harry herceg Forrás: Getty Images/2005 Anwar Hussein/Anwar Hussein

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.