Ezek a legszebb őszi esküvői helyszínek - Fotók

Forrás: Shutterstock -
esküvő Mátra őszi esküvő esküvői helyszínek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több házasulandó pár választ kora őszi időpontot a nagy napra. Nem is csoda, hiszen a természet ilyenkor ölti fel a legszínesebb formáját. Ha a nagy napot erdőben, hegyek között, csodatévő helyen, tóparton vagy hamisítatlan palóc faluban képzeli el a pár, a helyszínválasztásához adunk néhány ötletet.

Az esküvő egy életre szóló élmény, éppen ezért nagyon fontos, hogy gondosan válasszuk ki a nagy nap helyszínét. Ha valaki a természetben, elvonultan szeretné megélni a boldogító igen kimondását, azoknak az alábbi helyszíneket mindenképpen ajánljuk.

Hollókő

Ha Hollókőn, a világörökség részén kötjük az esküvőnket, ahol számos helyszín választható a polgári esküvő szertartására. Tarthatjuk a szabadban, középkori várral a háttérben vagy éppen annak falai közt. Az egyházi esküvőnek a falu temploma meghitt körülményeket biztosít, a folytatás pedig

igény szerint lehet hamisítatlan palóc lakodalom, néptáncosokkal vagy négycsillagos gasztronómiai élmény a falu Hollóköves bisztrójában vagy exkluzív hoteljében.

Hollókő Forrás: Shutterstock

Mátraverebély-Szentkútra

Egészen különleges természeti látványban lehet részünk, ha

Mátraverebély-Szentkútra látogatunk, ahol a házasodni kívánó pár minden kívánsága teljesülhet ezen az erdővel körülölelt, varázslatos helyen. A csodatételeiről híres Szűzanyaszobor és a szentkúti forrás vize számtalan párnak segített már a gyermekáldásban,

így igen gyakran fordul elő, hogy a férj-feleség rövid időn belül visszatér a ferences atyákhoz, de már a keresztelő szándékával.

A szabadban lehetőség van a polgári szertartás lebonyolítására, a bazilikában pedig római katolikus szertartás szerint adják össze a párokat a ferences szerzetesek.

A lakodalomra egy 200 négyzetméteres konferenciaterem áll rendelkezésre, ahol az ünnepi menüt a helyi Szent Jakab Étterem szolgálja fel. A násznépet a Zarándokházban hotelminőségű, 27 darab saját fürdős szoba várja.

Mátraverebély-Szentkút Forrás: Positive Adamsky

Mátraszőlős

Mátraszőlős egy nagyon pici falu a Mátra és a Cserhát találkozásánál, s noha a neve nem erre utal, az utóbbi hegység lábánál található. Ebben a festői zsákfaluban egy frissen létrehozott és folyamatos bővítés,

újítás alatt álló rendezvényhelyszínt alakítottak ki horgász- és csónakázótóval, a gyerekeknek homokos partú medencével, hatalmas filagóriával, ahol kemence, bogrács és grillezésre alkalmas felszerelés található. A hatalmas parkban kialakított romantikus helyek

például a fotózáshoz tökéletes helyszínt biztosítanak.

Mátraverebély-Szentkútra Forrás: Positive Adamsky

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.