Koronavírus: Ősszel magas halálozási arány vár ránk

Forrás: MTI/Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI)/- -
járvány koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emelkedhet a Covid-19 halálos áldozatainak száma ősszel Európában - mondta hétfőn újságíróknak az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális irodájának vezetője.

"Október és november nehezebb lesz, magasabb halálozási arány vár ránk" - jelentette ki Hans Kluge, hozzátéve mindazonáltal azt is: biztos benne, hogy a járvány valamikor véget fog érni. Óvatosságra intett a vakcinával kapcsolatban, leszögezve: korántsem biztos, hogy az oltóanyag elkészülte egyben a járvány végét jelenti majd - számolt be az MTI.

Forrás: MTI/Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI)/-

"Még azt sem tudjuk, vajon mindenkinél hatásos lesz-e a vakcina. A jelenlegi tudásunk szerint vannak, akiknél igen, másoknál viszont nem" - mondta Kluge, és hozzátette, hogy az eltérő vakcinák rendelése pedig logisztikai rémálomhoz vezethet. Úgy véli, a járványnak csak akkor lesz vége, ha megtanulunk együtt élni vele, mint egy közösség. Ez pedig csak rajtunk múlik.

A nyáron a kontinensen, különösen Spanyolországban és Franciaországban - emelkedett a fertőzésszám, pénteken a világszervezet európai regionális irodája alá tartozó 55 országban több mint 51 ezer új fertőzést regisztráltak, többet, mint a járvány eddigi csúcsának számító áprilisban.
Ugyanakkor azonban a vírus okozta Covid-19 betegség halálos áldozatainak a számában nem állt be jelentős növekedés.

A WHO európai regionális irodája hétfőn és kedden a tagországok részvételével járványügyi megbeszélést tart.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.