Ints búcsút a ráncoknak: DIY ránctalanító szérum

Forrás: Shutterstock -
szérum fiatalítás ránctalanítás DIY magazin arc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha szereted saját magadnak összekeverni a bőrápolási termékeidet, akkor íme egy recept a tökéletes ránctalanító szérumhoz. 

Az idő senki felett nem múlik el nyomtalanul, elkerülhetetlen, hogy az arcon előbb-utóbb megjelenjenek a finom ráncok. Ahogy öregszünk, a bőrünk annál több odafigyelést, gondoskodást igényel, hiszen ha teljesen eltüntetni nem is, halványítani, vagy éppen késleltetni lehet a ráncok megjelenését. Sokan erre a kereskedelemben kapható termékeket választják, ám vannak, akik idegenkednek az azokban található ismeretlen hatóanyagoktól, vagy egyszerűen szeretik maguknak elkészíteni a testápolási termékeiket. Számukra ajánljuk az alábbi otthon is elkészíthető, ránckisimító szérumot.

1. lépés: Legyen az alapja valamilyen antioxidánst tartalmazó illóolaj

Az antioxidánsok képesek hatástalanítani a szabad gyököket, melyek számos komoly betegség mellett a test öregedésére is hatással vannak, így a ráncok megjelenéséért is felelősek lehetnek. Ezért érdemes mondjuk citrom illóolajat választani az otthoni ránctalanító alapjául, hiszen annak a C-vitamin tartalma is antimikrobiális tulajdonságokkal is rendelkezik.

Érdemes mondjuk citrom illóolajat választani az otthoni ránctalanító alapjául Forrás: Shutterstock

Mindig védekezzünk a napfény ellen

Mindegy, hogy otthon elkészített, vagy boltban kapható termékkel vesszük fel a harcot az öregedés ellen, egy dologra mindig oda kell figyelnünk: a fényvédelemre. Télen és nyáron is kötelező, hiszen a káros sugarak szintén hatással vannak a ráncok vagy egyéb bőrbetegségek kialakulására, plusz a különböző ránctalanítókban található anyagok érzékenyebbé is tehetik a bőrt a napfénnyel szemben.

2. lépés: Válassz hidratáló összetevőt

A ránctalanítás elleni krémek, szérumok hasznos összetevője a szantálfából kivont olaj. Az életkor előrehaladtával a bőrünk nedvességtartalma csökken, amit kívülről (is) kell pótolni. A szantálfaolaj segíti a bőrt a víz befogadásában, emellett öregedésgátló, bőrnyugtató és gyulladásgátló hatású.

3. lépés: Válassz hordozóolajat

A hordozóolaj bármilyen növényi olaj lehet, amelynek a célja az illóolajok higítása, a bőrre való felvitel segítése. Kulcsfontosságú, mert az illóolajok hígítás nélkül komoly irritációt válthatnak ki. A mandulaolaj remek választás lehet, hiszen segít a ráncok elleni küzdelemben.

A hordozóolaj bármilyen növényi olaj lehet, amelynek a célja a bőrre való felvitel segítése Forrás: Shutterstock

Összekeverés:

Körülbelül 14 gramm mandulaolajhoz adjunk 10 csepp citrom illóolajat. Nagyon fontos, hogy tiszta illóolajat sose vigyünk a bőrünkre. Ehhez a keverékhez adhatunk pár csepp szantálfából kivont olajat, és kész is az otthoni ránctalanító szérumunk. Fontos, hogy mielőtt rendszeresen kezdenénk használni az így kapott keveréket, teszteljük a karunkon a terméket. Ha 24 óra múltán sem tapasztalunk semmilyen irritációt, akkor biztonsággal használhatjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.