fashion week magazin évszaktípusok ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az évszakelmélet arra épül, hogy a külső alapján mindenki a négy évszak valamelyikébe sorolható. Az, hogy te melyik típusba tartozol, attól függ, milyen színű a bőröd, a hajad és a szemed, nem pedig attól, melyik hónapban születtél. Lássuk, kik tartoznak az Ősz típusba, és milyen színeket érdemes viselniük azoknak, akik ezt a tábort erősítik.

Ha az őszre gondolunk, rögtön beugranak a sötétebb színek: a barna, a rozsda szín, a mustár sárga, a sötétkék, és szinte azonnal egy őszi, színes falevelekkel borított erdőre asszociálunk. Az Ősz típusú nőkre gyakran használják a földanya jelzőt, ugyanis azokat a hölgyeket, akik ebbe a csoportba tartoznak, leginkább a mély, ragyogó színek keltik életre. Ők azok, akikhez az őszi erdő, a hulló falevelek színei illenek.

Mi jellemzi őket?

Az Ősz típusú hölgyeknek világos a hajszíne, amiben felfedezhető egy kis vöröses-aranyos csillogás, vagy bronzosság. A szemük színe meleg tónusú, az arany barnától a borostyánon át a sötétebb kékig sokféle lehet. Bőrük színe világossárgás, vagy erős beige, arcukat gyakran szeplők borítják, amelyek szintén arany barnák.

Az Ősz típusú hölgyeknek világos a hajszíne, amiben felfedezhető egy kis vöröses-aranyos csillogás, a szemük színe meleg tónusú Forrás: Shutterstock

Milyen ruhákat érdemes viselnie az Ősz típusúaknak?

Aki ebbe a csoportba tartozik, bátran viselhet a világos, meleg színektől a közepesen sötét, vagy nagyon sötét árnyalatokig szinte bármit, az Ősz típusú hölgyeknek ugyanis még azok az árnyalatok is jól állnak, amelyek a többi típust öregítik.

Ha Ősz típusú vagy, viselj többnyire meleg árnyalatokat, a sminkek terén pedig kísérletezz a barnás, lilás, zöldes színekkel. Ha szereted a rúzsokat, válassz sötét vörös, vagy barna színűt, és figyelj, hogy sminked harmonizáljon a ruháddal.

Viselj meleg árnyalatú ruhákat! Forrás: Shutterstock

Milyen alcsoportjai vannak az Ősz típusnak?

Minden évszaknak vannak alcsoportjai, az Ősz típusba ezek tartoznak:

Meleg Ősz:

Ez az egyik legkülönlegesebb típus, a színei pont ugyanazok, mint az őszi erdő faleveleinek. Ennek a típusnak a hajszíne általában sötétebb arany szőke, vörösesbarna, vagy vörös, a szemük színe pedig aranybarna, vagy zöld. Előnyös szín számukra a mustár-és okkersárga, a narancsvörös, a moha zöld, és az azúrkék, a fehéret és a feketét viszont érdemes kerülniük.
Az egyik leghíresebb Ősz-Tavasz típus képviselője Julia Roberts.

Lágy Ősz:

Ez a legvisszafogottabb és legritkább Ősz típus: a színei a füstösebb, lágyabb, kifinomult árnyalatok. Hajszínük jellemzően aranyszőke, szemük barnás árnyalatú. A számukra egyik legkedvezőbb színek a bézs, a tejeskávé, az indiai sárga, a vörös, az azúrkék, az alga zöld, és a szürkészöld. Az ebbe a csoportba tartozó hölgyeknek is érdemes a fekete helyett sötétkék ruhadarabokat választani..
Az Ősz-Nyár típus leghíresebb képviselői Gisele Bündchen és Adele.

Sötét Ősz:

Ebbe a csoportba azok sorolhatók, akiknek sötét szemük és hajuk van, nekik egyértelműen a sötétebb, meleg árnyalatok a legideálisabbak. Hajszínük általában sötétbarna, vagy vöröses barna, és a legtöbbször szemük is sötétbarna, vagy olíva zöld. A számukra legelőnyösebb színek a mustár sárga, a réznarancs, a türkiz, a méregzöld, és az olíva. Jól áll nekik a krémszín, a sötétbarna, de feketét is viselhetnek fémes, arany kiegészítőkkel.
Híres Ősz-Tél típusú hírességek: Jennifer Lopez és Eva Longoria.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.