Az évszakelmélet arra épül, hogy a külső alapján mindenki a négy évszak valamelyikébe sorolható. Az, hogy te melyik típusba tartozol, attól függ, milyen színű a bőröd, a hajad és a szemed, nem pedig attól, melyik hónapban születtél. Lássuk, kik tartoznak az Ősz típusba, és milyen színeket érdemes viselniük azoknak, akik ezt a tábort erősítik.

Ha az őszre gondolunk, rögtön beugranak a sötétebb színek: a barna, a rozsda szín, a mustár sárga, a sötétkék, és szinte azonnal egy őszi, színes falevelekkel borított erdőre asszociálunk. Az Ősz típusú nőkre gyakran használják a földanya jelzőt, ugyanis azokat a hölgyeket, akik ebbe a csoportba tartoznak, leginkább a mély, ragyogó színek keltik életre. Ők azok, akikhez az őszi erdő, a hulló falevelek színei illenek.

Mi jellemzi őket?Az Ősz típusú hölgyeknek világos a hajszíne, amiben felfedezhető egy kis vöröses-aranyos csillogás, vagy bronzosság. A szemük színe meleg tónusú, az arany barnától a borostyánon át a sötétebb kékig sokféle lehet. Bőrük színe világossárgás, vagy erős beige, arcukat gyakran szeplők borítják, amelyek szintén arany barnák.

Az Ősz típusú hölgyeknek világos a hajszíne, amiben felfedezhető egy kis vöröses-aranyos csillogás, a szemük színe meleg tónusúForrás: Shutterstock

Milyen ruhákat érdemes viselnie az Ősz típusúaknak?Aki ebbe a csoportba tartozik, bátran viselhet a világos, meleg színektől a közepesen sötét, vagy nagyon sötét árnyalatokig szinte bármit, az Ősz típusú hölgyeknek ugyanis még azok az árnyalatok is jól állnak, amelyek a többi típust öregítik.

Ha Ősz típusú vagy, viselj többnyire meleg árnyalatokat, a sminkek terén pedig kísérletezz a barnás, lilás, zöldes színekkel. Ha szereted a rúzsokat, válassz sötét vörös, vagy barna színűt, és figyelj, hogy sminked harmonizáljon a ruháddal.

Viselj meleg árnyalatú ruhákat!Forrás: Shutterstock

Milyen alcsoportjai vannak az Ősz típusnak?Minden évszaknak vannak alcsoportjai, az Ősz típusba ezek tartoznak:
Meleg Ősz: Ez az egyik legkülönlegesebb típus, a színei pont ugyanazok, mint az őszi erdő faleveleinek. Ennek a típusnak a hajszíne általában sötétebb arany szőke, vörösesbarna, vagy vörös, a szemük színe pedig aranybarna, vagy zöld. Előnyös szín számukra a mustár-és okkersárga, a narancsvörös, a moha zöld, és az azúrkék, a fehéret és a feketét viszont érdemes kerülniük.
Az egyik leghíresebb Ősz-Tavasz típus képviselője Julia Roberts.

Lágy Ősz: Ez a legvisszafogottabb és legritkább Ősz típus: a színei a füstösebb, lágyabb, kifinomult árnyalatok. Hajszínük jellemzően aranyszőke, szemük barnás árnyalatú. A számukra egyik legkedvezőbb színek a bézs, a tejeskávé, az indiai sárga, a vörös, az azúrkék, az alga zöld, és a szürkészöld. Az ebbe a csoportba tartozó hölgyeknek is érdemes a fekete helyett sötétkék ruhadarabokat választani..
Az Ősz-Nyár típus leghíresebb képviselői Gisele Bündchen és Adele.

Sötét Ősz: Ebbe a csoportba azok sorolhatók, akiknek sötét szemük és hajuk van, nekik egyértelműen a sötétebb, meleg árnyalatok a legideálisabbak. Hajszínük általában sötétbarna, vagy vöröses barna, és a legtöbbször szemük is sötétbarna, vagy olíva zöld. A számukra legelőnyösebb színek a mustár sárga, a réznarancs, a türkiz, a méregzöld, és az olíva. Jól áll nekik a krémszín, a sötétbarna, de feketét is viselhetnek fémes,  arany kiegészítőkkel.
Híres Ősz-Tél típusú hírességek: Jennifer Lopez és Eva Longoria.