bőrbetegség kisfiú
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Testének közel 80 százalékát anyajegyek borítják annak az örmény kisfiúnak, aki a pandákhoz hasonlító foltos bőrrel jött a világra 2019-ben. Az orovosok már lemondtak róla, a szülőknek pedig azt javasolták, ne vigyék haza a kórházból.

A kisfiú születéséig minden tökéletesen zajlott, teljesen komplikáció mentes volt, azonban ahogyan meglátták az újszülöttet, az orvosok meglepődve fogadták a ritka rendellenességet.

A congenital melanocytic nevus betegség lényege, hogy a melanocita sejtek valamiért nem tudnak elegendő melanint előállítani, ez viszont későbbi rákos megbetegedések okozója is lehet.

A kisfiú születése után kiderült, hogy nem csak bőrbetegsége, gerincproblémái is vannak, amelyet azonnal meg kellett műteni.

5 nappal később végül anya és fia találkozhatott egymással, de figyelmeztették a szülőket: könnyen lehet, hogy Artyom nem fogja megélni a felnőtt kort a rák elképesztően magas valószínűsége miatt. Emellett a gyerek szeme körüli foltok miatt, feltételezték, hogy képtelen lesz kinyitni majd őket, azonban anyukája hangjára sikerült neki .

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.