Visszatért az Operatív törzs napi tájékoztatója - Videó

Forrás: MTI/Kormany.Hu -
Operatív Törzs Müller Cecília tájékoztató
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fontos információk hangzottak el az Operatív törzs legfrissebb tájékoztatóján.

Június 17-én ért véget az egészségügyi vészhelyzet a koronavírus első hulláma után. Az Operatív Törzs ekkor elbúcsúzott a képernyőtől, de munkájukat a háttérben tovább folytatták. Most azonban visszatértek: ma 11:30 perckor jelentkeztek be az M1-en.

Erről volt szó

"A koronavírus-járvány első hulláma elsősorban az idősebbeket érintette, most viszont a 20-29 éves korosztályból kerül ki a legtöbb pozitív eset" - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília elmondta: a koronavírusos betegek átlagéletkora tavasszal magasabb volt, jelenleg a két hullám fertőzötteinek együttes átlagéletkora 41 év, az utolsó tíz napot tekintve viszont csak 35 év.
Rámutatott: bár a fertőzöttek többsége fiatal, tovább tudják adni a vírust azoknak, akik magas kockázati csoportba tartoznak. Továbbra is a legveszélyeztetettebbek az idősek és a krónikus betegségben szenvedők - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos.

16920 fő az azonosított koronavírus fertőzöttek száma Magyarországon, ebből 11563 fő az aktív fertőzött. 809 fő az új fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában, ám a fertőzöttek átlagéletkora eltérő, most a járvány teljes időszakát tekintve 41 év, ám a második hullámban, pontosabban az elmúlt 10 napban 35 év. Jelenleg 30-an vannak lélegeztetőgépen.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.