Így válaszd ki a megfelelő frizurát az arcformádhoz!

frizura haj magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kérdés, amivel a körülöttünk élőket egyszerűen a sírba kergetjük, naponta akár százszor is: „Szerinted levágassam a hajam? Annyira tetszik, de nem merem" – ha te is közéjük tartozol akkor következő cikkünk garantáltan a segítségedre fog válni.

Hosszúkás arc

Liv Tyler Forrás: Getty Images

Ennek az arcformának a tulajdonosai meglehetősen szerencsésnek mondhatják magukat. Az ebbe a csoportba tartozó nők igazán bártan mutathatják hatalmas hajkoronájukat. Nagyon jól állhat, ha egyenes és egyenletes a hajad, viszont nem szabad túl hosszúra hagyni, mert ez még tovább nyújthatja az amúgyis hosszú arcodat. Általában az állig érő haj a legtökéletesebb választás, amit különböző hajformázókkal és szárítási technikákkal dobhatsz fel. A hosszúkás arcú nőknek szokták még ajánlani a szemöldökig érő frufrut, ami optikailag "összenyomja az arcot".

Kerek arc

Selena Gomez Forrás: Getty Images

A kerek arcú hölgyek számára a leginkább megfelelő frizurák, azok amelyek kissé nyújtják az arcot. A kerekséget ne hangsúlyozd, mert akkor előfordulhat a tepsifej effektus, amit jobb elkerülni. Jó választás lehet egy aszimmetrikus frizura, akkor is, ha esetleg rövid a hajad. Így az arcod egyik felét jobban hangsúlyozod, míg a másikat kevésbé. Ekkor viszont érdemes elkerülni a göndör fürtöket, amik jobban nagyítják a fejet. Ám ha mégis kócos frizurára vágysz, inkább csak laza hullámokkal próbálkozz. Az egyszerű, egyenes hosszú haj pedig praktikus és tökéletes választás, hiszen ezzel optikailag nyújthatod az arcodat.

Ovális arc

Jessica Alba Forrás: Getty Images

Az ovális arccal rendelkezők nőknek nyert ügyük van, ugyanis nekik szinte bármelyik frizura jól áll. A teljesen rövidtől a derékig érő hosszúig szinte minden hajtípust vágathatsz, vagy ha hosszúra vágysz, növeszthetsz magadnak. Ehhez az arcformához a bob frizurák passzolnak a legjobban, valamint a középhosszú tépett egyenes haj, vagy esetleg a laza hullámos hosszú haj. Sőt, akár a frufru is igen csábító lehet!

Szögletes arc

Angelina Jolie Forrás: Getty Images

Vagy más néven téglalap alakú pofi, amelyet rengeteg nő ki nem állhat az erős vonások miatt. A határozott vonalú arccsontok miatt az ebbe a csoportba tartozó hölgyeknek leginkább a hosszabb fazonú frizurák mutatnak jól. Ám egy áll alá érő frufrus bob hajviselet is mesésen állhat viselőjének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.