Michael Schumacher utánpótlás forma 1 Mick Schumacher Kimi Räikkönen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick Schumacher nemsokára a Forma 1-ben bizonyíthat. 

Michael Schumacher fia, Mick Schumacher egyre közelebb jut ahhoz, hogy édesapja nyomdokaiba lépjen és a Forma-1-ben bizonyítsa, hogy a legjobbak közé tartozik.

Mick Schumacher nemsokára a Forma-1-ben bizonyíthat Forrás: Formula 1 via Getty Images/2020 Formula Motorsport Limited/Joe Portlock - Formula 1

A 21 éves versenyző egyelőre az Eifel Nagydíj pénteki szabadedzésén teszteli az Alfa Romeo autóját, a Ferrari-motort használó svájci-olasz csapatban pedig a következő szezonban kap majd élesben lehetőséget

- Írja a Blikk.

Sokan úgy gondolják, hogy Micknek könnyű dolga van édesapja hátszele miatt, de a fiatal tehetség eredményei azt mutatják, hogy igenis megállja a helyét a száguldó cirkuszban. Michael Schumacher fia vezeti idén a Forma-2 pontversenyét, így az utánpótlás-széria nagyágyújaként léphet majd fel a nagyok közé.

A legújabb információk szerint Mick csapattársa édesapja egyik nagy ellenfele, Kimi Räikkönen lesz, akit Michael első, 2006-os visszavonulása után szerződtetett le a Ferrari.

"Sokat ígérő fejlődési ívet ír le. Vb-második volt a Forma-4-ben, megnyerte a Forma-3-at, most pedig vezet az F2-ben. Évek óta minden osztályban bizonyítja, hogy a legjobbak közé tartozik. El sem tudom képzelni, hogy Mick jövőre ne a Forma-1-ben versenyezhessen"

- mondta a büszke nagybácsi, Ralf Schumacher az unokaöccséről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.