Málta visszaköveteli a cápafogat, amit György herceg kapott David Attenborough-tól

megalodon Málta Kensigton-palota David Attenborough cápafog György herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
David Attenborough legújabb műsorát, az Egy élet a bolygónkon című filmet nézte meg Vilmos herceg és családja, a személyes találkozó során a kis György herceg egy különleges ajándékot, egy óriáscápa fogát kapta a természettudóstól ajándékba, amit a máltaiak azonnal visszakövetelnek.

A cambredgi-i hercegi pár és családja a koronavírus miatt a Kensington palota kertjében fogadta David Attenborough-ot, aki legújabb műsorát, az Egy élet a bolygónkon című visszatekintést hozta el Vilmoséknak, amelyben a 94 éves veterán dokumentumfilmes élete meghatározó pillanatait gyűjtötte össze, valamint bemutatta az általa megörökített hatalmas környezeti változásokat - írja a The Guardian.

A világhírű természettudós, David Attenborough egy máltai nyaralás alkalmával talált egy óriáscápa fogat, amit a múlt hétvégi személyes találkozás során oda is adott György hercegnek, aki szemmel láthatóan nagyon örült az ajándéknak.

A cápafog egy kihalt faj, az óriásfogú Carcharocles megalodon cápától származik, ami az egyik legnagyobb húsevő gerinces volt.

Miután Málta tudomást szerzett az ajándékozásról, azonnal jelezte, hogy szeretné visszakapni a cápafogat.

"Vannak tárgyak, amelyek nagyon fontosak Málta természeti öröksége szempontjából, de valahogy külföldre kerültek, és ezeket vissza kell szereznünk"

- mondta José Herrera máltai kulturális miniszter a Times of Malta című lap hétfőn megjelent számában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.