II. Erzsébet brit királynő Fülöp herceg dadus puding
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit királyi családban a dadák előkelő helyet foglalnak el az alkalmazottak körében, mondhatni családtagnak számítanak. Ahogy Katalin hercegné gyermekeinek, úgy Vilmosnak és Harrynak, még Károly hercegnek is volt dadusa, akinek egykor sikerült rendesen felbőszíteni II. Erzsébet királynőt. 

A dadák a királyi családban fontos szerepet töltenek be, hiszen a legtöbbet ők foglalkoznak a gyerekekkel. Vilmos és Harry nagyon szerette a dadájukat, Tiggy Pettifert, akivel olyan közel kerültek egymáshoz, hogy Harry és Meghan őt kérték fel Archibald keresztanyjának.

Károly herceg dadusa szembement II. Erzsébet királynő akaratával Forrás: minka2507/ixabay

A szoros kapcsolat és a közvetlen viszony ellenére azonban előfordult néhány olyan eset az évek során, amikor nem ment minden zökkenőmentesen.

Károly herceg dadusa egy alkalommal nagyon kihúzta a gyúfát II. Erzsébet királynőnél - írja a Mirror.

A királynő Károly herceg számára speciális étrendet kért az iskolában is, amihez hozzátartozott egy speciális puding is, amit úgy gondolt, hogy szeretni fog a 8 éves fia. Mikor a dada meglátta a menüt, azonnal kihúzta a pudingot az étlapról, nem törődve azzal, hogy szembemegy a királynő akaratával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.