Durva: a koronavírus az álmainkat is befolyásolja

Forrás: Pexels -
álmodás koronavírus álom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legújabb tanulmány szerint a koronavírus-járvány, drasztikusan megváltoztatta a mindennapjainkat. Az életünk a feje tetejére állt, ami nem kérdés: rendkívüli hatással bír az álmainkra, a tudatalattinkra, sőt még a rémképeinkre is.

A Helsinki Egyetem 800 résztvevővel végzett egy úgynevezett álom-kísérletet, amelyben az alanyok beszámolóit részletesen rögzítették, amit egy algoritmus segítségével értékelték, összevetve az adatokat korábbi kutatások eredményeivel. Ekkor viszont szembesültek a megdöbbentő ténnyel, miszerint 25 százalékkal nőtt a rémálmok száma a pandémia alatt - írja a Dailymail.

Forrás: Pexels

A finn tudósok például pontosítani szerették volna az álmokat, így 20 rémálom-témakört azonosítottak, melyek több mint felében jelen volt valamilyen formában a koronavírus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.