Ezzel a trükkel könnyedén megszabadíthatod a főtt tojást a héjától

Forrás: Dreamstime -
tojáshéj trükk citrom pucolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem egyszerű művelet megpucolni a főtt tojást és anélkül eltávolítani a héját, hogy ne esne össze a tojás vagy ne égetnénk meg a kezünket. Most mutatunk egy nagyon egyszerű, de tökéletesen bevált trükköt annak érdekében, hogy többet ne kelljen ezzel bajlódni. 

Sokan sokféle technikát alkalmaznak a főtt tojás héjának eltávolításakor. Vannak, akik még forró állapotukban kezdik el hámozni, aminek az esetek nagy százalékában az a következménye, hogy szétesik a tojás vagy nagyon megégetjük a kezünket. Általában akkor szokott nehezen lejönni a héja, ha friss a tojás, de ellenkező esetben is adódhatnak problémák.

Vannak, akik az előbbinél már jóval óvatosabbak és a főtt tojásokat a tűzhelyről levéve hideg víz alá teszik és utána szabadítják meg a kemény páncélától, de nekik sem mindig sikerül tökéletesre a végeredmény.

Létezik azonban egy olyan trükk, amit ha innentől kezdve alkalmazunk, garantáltan többé nem lesz gondunk a főtt tojás megpucolásával - írja a Daily Star.

A trükk a következő: amikor beletesszük a megfőzni kívánt tojásokat a lábosba és elkezdjük forralni tegyünk a tojások közé egy szelet citromot. A citrom savtartalmának köszönhetően, bármilyen frissek a tojások, könnyedén le fog válni a héjuk, mivel a sav lebontja a héjban lévő kálciumot és anélkül, hogy hozzányúlnánk a tojások ledobják magukról a héjakat. Ha nincs otthon citromunk, a citromlé és az ecet is kiváló megoldás lehet.

Ezzel az egyszerű trükkel megkönnyíthetjük a dolgunkat a konyhában Forrás: Muriel Hulshof/Facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.