Környezetbarát alkalmazást fejlesztettek ki: éttermek érintetlen ételeit vásárolhatjuk meg

étterem applikáció kedvezmény étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Forradalmi applikációval rukkoltak elő, amelyeknek köszönhetően különféle kifőzdék, éttermek és étteremláncok megmaradt és érintetlen ételeit lehet kedvezményes áron megvásárolni, hogy ne kerüljön rengeteg étel a szemétbe.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal adatai szerint Magyarországon évente megközelítőleg 1,8 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik. Egy magyar állampolgár átlagosan 65 kg ételt dob ki a kukába évente, míg az egész világon ez a szám évi 4 milliárd tonnát jelent. Ijesztően magas.

Forrás: https://phys.org/news/2018-03-food-safe-decision.html

Az említett magyar fejlesztésű alkalmazás, a szeptember 29-től Androidon és iOS-en is elérhető lesz egyaránt. Tudatos az élelmiszer fogyasztásra szeretnék felhívni az emberel figyelmét. Az appon keresztül kifőzdék, menüztető éttermek és étteremláncok is értékesíthetik a megmaradt, de természetesen érintetlen és remek minőségű ételeit lehet olcsóbban megvásárolni - írta a hvg.

Ez a kezdeményezés pedig a koronavírus-járvány miatt a csőd szélére kerüli kereskedelmi egységeknek is rendkívül sokat jelent.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.