Szlávik János koronavírus vírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szlávik János 79 éves édesanyja képtelen otthon ülni, rendszeresen elmászkál otthonából. A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa nagyon aggódik az idős asszonyért, azonban tudja, hogy minden óvintézkedést betart.

"Sajnos, nincs sok szabadideje, amióta ott van minden újságban, tévében. Hétvégente eljön a levelekért, amiket hozzám hoz a postás.

A fiam mindig kéri, ne mászkáljak annyit. De azt is tudja, hogy mindig felveszem a maszkot, mert ez a vírus veszélyes lehet. Én ugyan nem félek már semmitől, de ha egyszer ő félt engem, miattam ne aggódjon"

– mesélte Ani néni a Blikknek.

"Rengeteget mászkál az anyukám

– ismerte el Szlávik János, aki hozzátette azt is, hogy édesanyja hordja a maszkot, és rendszeresen fertőtlenít.

"Ezekben az a közös, hogy a résztvevők nem viselnek maszkot, hiszen vacsorázás vagy táncolás közben nem is lehet. Éppen ezért mindenkit arra kérünk a kollégáimmal, hogy halasszák el ezeket az összejöveteleket, tartsák meg később, ha már meglesz a védőoltás" – hívta fel a figyelmet az infektológus.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.