Vilmos herceg és David Attenborough közösen alkottak nagyot: ezt indították el

Forrás: NORTHFOTO/KGC Photo Agency LLP/Kgc-178 -
királyi család Meghan Markle Vilmos herceg David Attenborough Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vilmos herceg és David Attenborough új díjat alapítottak, amelyet reményeik szerint idővel a "környezetvédelem Nobel-díjaként" fognak emlegetni - számolt be az MTI.

A cambridge-i herceg és az angol természettudós a BBC Radio 4 egyik műsorában beszéltek az Earthshot Prize elnevezésű díjról, amelyet évente öt kategóriában osztanak ki a következő egy évtizedben. Az elnevezés a Moonshotra utal, ez az Egyesült Államok 1960-as évekbeli törekvése volt azzal a céllal, hogy embert juttassanak a Holdra. Vilmos herceg és Sir David Attenborough szerint most hasonló erőfeszítésekre van szükség a Föld védelmében.

A győztesek egymillió font (mintegy 393 millió forint) pénzjutalomban részesülnek majd, ami azt jelenti, hogy a következő tíz évben kiosztott 50 millió fonttal az Earthshot Prize lesz a valaha volt legnagyobb pénzjutalommal járó környezetvédelmi elismerés.

Forrás: NORTHFOTO/KGC Photo Agency LLP/Kgc-178

A díjra november 1-jétől lehet jelentkezni, a díjátadó ceremóniát minden évben másik városban fogják tartani, első alkalommal 2021 őszén Londonban. Az egymillió font pénzjutalmat kizárólag a nyertes ötlet kidolgozására és népszerűsítésére lehet fordítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.