A mosogatógép tabletta ezer arca - Így használhatod a gépen kívül

Forrás: Shutterstock -
mosogatógép tabletta háztartás mosogatógép tisztítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mosogatógép tabletták remek munkát végeznek a mosgatógépben, de ettől sokkal többre is képesek. Kis fantáziával a háztartási munkák minden területén hatékonyak lehetnek.

A mosogatógép a háziasszonyok egyik legjobb barátja, szinte folyamatosan üzemben van. De nagyon kevesen tudják csak, hogy a bele való kis tablettákat mi minden másra is lehet használni. Mutatjuk!

Koszos kuka tisztítása

A kukákba normális esetben kukazsák kerül, ám hiba csúszhat a rendszerbe, ha az kilyukad, és mindenféle gusztustalanság a vödörbe folyik. A tisztítás nem egyszerű, a vödrök elég mélyek, a szennyeződések pedig makacsak. Itt jön képbe a mosgatógéptabletta: töltsük a kukába meleg vizet, dobjunk hozzá két mosogatógép tablettát, majd hagyjuk egy órán át hatni. Ezután már csak kiöblíteni és szárazra törölni kell.

A mosogatógépbe való kis tablettákat sok minden másra is lehet használni Forrás: Shutterstock

Az edénybe égett étel eltávolítása

Ebben az esetben nem az edény megy a mosogatógépbe, hanem a "mosgatógép az edénybe". Tegyünk vizet a lábosba, dobjunk bele egy tablettát, és rövid ideig melegítsük a tűzhelyen. Ezután egy puha szivaccsal is eltávolítható a ráégett ételmaradék.

A mosgógép is hálás lesz egy tablettáért

A mosógépnek is szüksége van a törődésre, a frissentartásra. A lerakódott szennyeződésektől és a kellemetlen szagoktól pedig a mosogatógép tabletta szabadíthat meg bennünket. Egy 60 fokos programhoz dobjunk egyetlen tablettát, és a kosz eltűnik a gép faláról és a tömítésekről. Öblítsére nincsen szükség.

Újra ragyog a beszürkült ágynemű

Tudtad, hogy a mosgatógép tabletták fehérítőt is tartalmaznak? Ha a fehér ruhaneműk beszürkülnek vagy besárgulnak, tegyünk a programhoz egy vagy két tablettát. Az eredmény önmagáért beszél!

Ha a fehér ruhaneműk beszürkülnek vagy besárgulnak, tegyünk a programhoz egy vagy két tablettát Forrás: Shutterstock

A csempék közötti fugák tisztítása

A fugák egy idő után sajnos elszíneződnek, foltosodnak, besárgulnak. Fogjunk egy fogkefét, a mosogatógép tablettát oldjuk fel egy kis langyos vízben, és kezdődhet a súrolás. Ha készen vagyunk, tiszta vízzel mossuk le a masszát. Vigyázat, fugák esetében ne használjunk színes mosogatógép tablettát.

Vécétisztítás

A vécék aljában megtapadó víz- és vizeletkő eltávolítása az egyik legnehezebb feladat. A vízkőoldó szerek és a hosszas kefélés kombinácója is csak ritkán hoz elfogadható eredményt. Dobjunk a vécé vizébe egy mosogatógép tablettát. Ha feloldódott, jól kenjük szét a kerámia belsejében, és hagyjuk egy éjszakán át hatni. Másnap reggel a kefével masszírozzuk még egy kicsit, és a vécé máris ragyog!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.