Rippel Feri szakmát váltott a koronavírus miatt: „testmanipulátor” lett

Forrás: FEM3 -
csontkovács Rippel Ferenc szakma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az artistának sem kedvez a koronavírus a munkát illetően. Rippel Ferinek is elmarad a fellépései nagy része, ezért úgy döntött, máshogyan keresi egy ideig a kenyerét: „testmanipulátor" lett, ahogy fogalmaz.

Új állás után kellett néznie Rippel Ferinek is, hiszen a koronavírus miatt nem léphet fel hihetetlen artista mutatványaival. Szerencsére adva volt, hogy mivel foglalkozzon: „testmanipulátor" lett, ahhoz ugyanis ért.

„A világjárvány nekünk artistáknak is betette a kaput, hiszen nincsenek fellépések, így irányt kellett váltanom. Persze korántsem új keletű dolog ez, csupán amíg tele volt a naptárunk fellépésekkel, nem ez volt a hangsúlyos"

De mit is jelent ez?
Feri anno rákényszerült arra, hogy saját és kollégái kisebb sérüléseit rendbe tegye a fellépések előtt. Ezért kitanulta a csontkovács és a különféle masszázs szakmákat, hogy így segítsen magán és a csapatán is.

Rippel Feri szakmát váltott a koronavírus miatt. Forrás: FEM3

„Az elmúlt harmincegy évben artistaként több mint tízezer előadást kellett végrehajtanom, vagyis éppen ennyiszer kellett bemelegítenem és egy olyan produkciót bemutatnom, ami életveszélyes és maximális erőkifejtést igényel. Volt egy időszak az életemben, amikor tíz éven keresztül, napi két előadást csináltunk meg a párizsi Moulin Rougeban és az egyik sérülést cipeltük át a másik napra.

Rá kellett jöjjek egy technikára, hogy miként tudom meghekkelni a testemet. A szerződésben ugyanis benne volt, hogy az első hibánál figyelmeztetnek, a másodiknál fizetéslevonást, a harmadiknál pedig elküldenek.

Ha valami fájt, akkor nagyon nehéz volt ezt a szerződést teljesíteni. Ekkor kezdtem el mindenféle testtel kapcsolatos tanulmányokat folytatni és magamon kísérletezni" – mesélte a Ripostnak.

Feri beutazta a világot, és különféle mesterektől tanulta el a fortélyokat, hogy minél szélesebb tudásra tegyen szert ezen a téren.
„Volt, hogy egészen Japánig utaztam, hogy elsajátíthassak egy különleges és ősi masszás technikát, de gyakorlatilag egész Ázsiát bejártam, és mindenhol gyűjtöttem a tudást. Így alakult ki az a program, amit először magamon kezdtem alkalmazni. Végül megszereztem a hivatalos csontkovács képesítést, ami most nagyon jól jön ebben a nehéz időszakban"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.