Gondoltad volna? Csupán két dolgon múlik a boldog párkapcsolat: ezek azok

Forrás: Shutterstock -
boldogság párkapcsolat kutatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Párkapcsolataink rendkívüli hatást gyakorolnak életünkre, önbecsülésünkre, önértékelésünkre. Kihatnak közérzetünkre, napi munkánk elvégzésére, egészségi állapotunkra. Egy kiegyensúlyozott szerelem működtetéséhez pedig rengeteg munka szükséges, ám állítólag egy ilyen viszonyt két dolog tart össze, legalábbis a tudósok szerint.

John Gottman párkapcsolati szakértő és kutató szerint a jó házasság és a kiegyensúlyozott kapcsolat csupán két alapvető tulajdonságnak köszönhető és szinten tartható. Ezek pedig nem mások mind a nagylelkűség és kedvesség. Elég elcsépeltnek tűnhet, de tényleg így van.

Forrás: Shutterstock

Nem tűnik nehezen teljesíthetőnek mégis így van. Gondoljunk csak egy vitára, ezekben a helyzetekben nekéz kedvesnek maradni. Pedig Gottman szerint meg kell őriznünk a jóindulatunkat és a jámborságunkat. Csak így lehet hosszútávú egy kapcsolat - számolt be a Brightside.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.