Gyógytornász segíti Tóth Vera kutyájának felépülését

Forrás: Tóth Vera / Instagram -
kutya gyógytornász műtét Tóth Vera porckorongsérv-műtét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyönyörű énekesnő, Tóth Vera egyik kutyája, Lola porckorongsérv műtéten esett át. Gyógytornász segíti a felépülését.

Az aranytorkú énekesnőről, Tóth Veráról tudni lehet, hogy rajong az állatokért, több kutyusnak is gazdája.

Az egyik kedvence, a 6,5 éves angol bulldog, Lola azonban most kiemelt figyelmet kap Verától, ugyanis nemrég esett át egy porckorongsérv műtéten. A beavatkozás során a csontvelő csatornájából szedtek ki egy duzzanatot - írja a Bors.

Vera mindent megtesz annak érdekében, hogy kedvence újra a régi legyen, minden idejét neki szenteli és otthon lábadozik vele. A kutya felépülését egy gyógytornász is segíti.

„Általában az idegpályák sérülése esetén mintegy 90 napunk van arra, hogy a működésüket helyre tudjuk állítani. Ezért fontos a mielőbbi fizioterápiás kezelések elkezdése.

Több módszerünk is van az ideg-izom kapcsolat helyreállítására. Ilyenek többek között az ingermasszázs vagy a tens (gyengeáramú impulzus) kezelés. Fontos, hogy a gazdi otthon is foglalkozzon kutyusával. Mi mindent lépésről lépésre megtanítunk a neki. Szinte egy kisebb fizioterápiás képzést kapnak.

A neurológia súlyosságától függően, ha mindennap gyógytornásztatva van a kutya, akkor talpra fog állni. Az ebek amúgy is imádják a gyógytornát, hiszen ekkor a gazdi csak vele foglalkozik, jutalomfalatot kap, és még dicséri is"

- mesélte a Borsnak Balogh Csilla kutyaterapeuta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.