Horror! Arra ébredt egy fiatal nő, hogy egy óriáskígyó fel akarta falni

Forrás: AFP -
kígyó ausztrál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emberre veszélytelen kígyó támadt egy ausztrál családra. A szakértők nem tudják pontosan mi állhat a háttérben.

Az ausztráliai York-félsziget erdős bozótos területein nem ritka bozótpitonok jelenléte. A óriáskígyófaj nem mérges, prédáját fojtással öli meg, az emberre pedig a kutatók állítása szerint teljesen veszélytelen. Egy hatalmas példány azonban mégis két alkalommal is megtámadott egy családot – írja a Newsweek.

Forrás: AFP

A közel négy méter hosszú, 4,6 kilogramm súlyú kígyót 2014 februárjában jeladóval látta el egy kutatócsoport. Március 9-én vették észre, hogy az óriás hüllő egy Lea-Ann Mers nevű nő háza mellett.

A csoport vezetője, Daniel Natusch felhívta az asszonyt, mert tudta, hogy a nőnek kisgyerekei vannak, egy 1 és egy 3 éves. A kígyó pedig támadásra készen, behúzódott egy hatalmas konténer alá, így nem lehetett eltávolítani, Natusch ezért azt javasolta az anyának, hogy pár napig mindneképp tartsa zárva az ajtókat és az ablakokat.

Mers a figyelmeztetés ellenére hibázott: a nagy melegben éjszakára nyitva hagyta az ajtót.

Az anyuka hajnali fél háromkor ébredt arra, hogy a hatalmas piton rátekeredett a lábára, és iszonyú erővel szorította.

A nőnek szerencsésen sikerült leszednie magáról a kígyót, majd bezárnia a konyhába. Azt ijedtségen kívül senkinek esett baja, másnap a kutatók begyűjtötték és a lakott területtől biztos távolságra vitték a kígyót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.