Hoppá! Kiderült, hogy mi történik velünk a halál után

agy halál élet szívműködés kutatás New York
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Biztosan sokakat foglalkoztat a kérdést, hogy mi történik azután, hogy meghalunk. A szerveink működése leáll, na de az agyunkban zajló folyamatokkal mi a helyzet? Most kiderül, ugyanis kutatók utánajártak annak, hogy pontosan mi történik a klinikai halál beállta után az agyban a test oxigénhiányos állapotában. 

A New York-i egyetem egyik kutatócsoportja megpróbált választ találni arra a kérdésre, ami az emberek nagy százalékát biztosan foglalkoztatja: Mi történik a halál után?

Kiderül, hogy van-e élet a halál után (A kép illusztráció) Forrás: AFP

A kutatás eredménye mindenkit ledöbbentett:

A kutatók rájöttek arra, hogy a halott személy teljesen tisztában van vele, hogy eltávozott, ami azt jelenti, hogy a klinikai halál beállta után még akár hallja a körülötte történő eseményeket. Ez annak köszönhető, hogy a tudat azután is működik még egy darabig, miután a test életfunkciói megszűnnek

- írja a Ripost.

A vizsgálatban olyan betegek is részt vettek, akiket szívroham után újraélesztéssel hoztak vissza az életbe. Közülök sokan arról számoltak be, hogy azután is hallottak és láttak mindent, hogy leállt a szívük. A hallottakat a jelenlévő orvosok megerősítették.

A kutatást vezető orvos szerint azonban lehetetlen, hogy a klinikai halál megállapítása után bármit halljon vagy lásson az elhunyt személy, ugyanis a szívverés leállásákor megszűnik a vérkeringés, azonnal leállnak az agyalapi funkciók és megszűnnek az alapreflexek.

Egy másik kutatás megerősítette az előző állítást, miszerint láthat vagy hallhat az adott személy a halál után is dolgokat, mivel a vérkeringés leállása után maradnak rejtett tartalékok az agyban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.