Dua Lipa: „A nőknek keményebben kell dolgozniuk a zeneiparban"

Forrás: AFP/Ander Gillenea -
nők zeneipar Dua Lipa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dua Lipa egyszerűen belefáradt a zeneipar szexizmusába. Az Attitude Magazine-nak adott interjújában kifejtette markáns véleményét a 25 éves brit énekesnő. Úgy érzi, neki és a hozzá hasonló nőknek sokkal többet kell dolgozniuk, hogy komolyan vegyék őket.

„Bizonyítanom kellett, hogy nem csak ülök a szobámban arra várva, hogy majd valaki írjon nekem egy jó dalt. Nőként keményebben kell dolgoznod, hogy komolyan vegyenek. Ott vagy például egy videóklip-forgatáson, aztán szól a rendező, hogy vegyél fel egy miniszoknyát, mert te brit popsztár vagy, cuki ruhákban akarnak látni. És én meg mondom, hogy k*rvára nadrágot fogok viselni, mert szétfagyok. Tudom, miként kell kiállnom magamért" - nyilatkozta az Attitude magazinnak, majd hozzátette, hogy épp ezért debütáló lemezét saját maga készítette el.

Forrás: AFP/Ander Gillenea

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.