Elárulta egy szakértő, hogy mentheted meg két perc alatt a házasságodat

Forrás: Shutterstock -
házasság feleség férj szakértő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kiegyensúlyozott, boldog házasság mögött sokszor kemény munka van, de akad néhány apró gesztus és mondat, ami a szakértő szerint a legrosszabb helyzeteket is életben tarthatják a kapcsolatot.

A négygyerekes párkapcsolati szakértő édesanya kitalálta a kétperces módszert, és igazi, házasságmentő tippeket adott a pároknak -írja a Ripost. Heidi Poelman szerint ezekért a gesztusokért a férfiak és a nők is hálásak lesznek.

1. A dicséret fontos

A szakértő azt tanácsolja, hogy ahelyett, hogy azt figyelnénk, mi nem tetszik a másikban, koncentráljunk arra, hogy mi van rendben, és adjunk hangot ennek.

2. Csókolózz sokat

A naponta adott érzelmes, szenvedélyes csók a stressz-szintet is csökkenti, így nem érdemes megfeledkezni róla.

3. Ünnepeld meg a jó híreket

Egy felmérés azok a párok, ahol a hétköznapi jó híreket őszinte örömmel fogadják, sokkal boldogabbak, mint akik nem értékelik az élet apróbb örömeit. Érdemes tehát egy munkahelyi sikert, vagy a gyerekek bizonyítványát egy finom vacsorával megünnepelni!

Forrás: Shutterstock

4. Fejezd ki a hálát

Mindenki örül, ha elismerik az erőfeszítéseit, de egy házasságban sokszor természetessé válik, kinek mi a feladata. Tartsd észben, miért vagy hálás, és fejezd ki a másik iránt a megbecsülést, akár szavakkal, akár apró ajándékokkal.

5.Örülj szívből, ha újra látod

Bár mindig örülünk, ha látjuk a másikat, ezt nem mindig tudjuk tudatni a másikkal, pedig a szakértő szerint egy lelkes öleléstől vagy egy forró csóktól érzi a másik, hogy szeretve van.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.