Somló Tamás özvegye férje sírjánál keresi a válaszokat

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
Somló Tamás özvegy gyász
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fájó érzéssel jár Somló Tamás özvegye számára a zenész közelgő születésnapja, négy év után is borzasztóan hiányzik neki imádott férje, akit most az Emberi Hang Díjjal tüntettek ki.

Özvegye veszi át Somló Tamás kitüntetését, az Emberi Hang Díját. Míg éltében nem sokszor ismerték el munkásságát ilyen formában, most négy évvel a halála után ítélték neki ezt a díjat.
Felsége, Keszthelyi Gyöngyvér a mai napig nehezen viseli a hiányát.

„Az ünnepek időszaka, legyen az születésnap, a karácsony vagy Tomi halálának évfordulója, mindig nagyon nehéz időszak nekünk. Hiányoznak a 24 éves együttlétünk alatt megszokott közös hagyományok, az a szeretet, a biztonság, amit ő adott nekünk. Inkább örömmel szeretnék rá gondolni, mint keseregve, amellett, hogy pótolhatatlan, és rettenetesen hiányzik. Tudom, hogy a gyerekünknek mennyire szüksége lenne rá. Tomival a család alappillére veszett el„ – mondta a Blikknek az asszony, aki nagyon büszke arra, hogy a zenész díjat kapott, szerinte igazán megérdemelte.

Somló Tamás díjat kapott négy évvel a halála után. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

„Az az első díj, amit átveszek helyette. Azok kaphatják, akik a béke, a humanizmus és a segítségnyújtás jegyében élnek vagy éltek. Ez abszolút jellemző volt Tomira. Sajnálom, hogy az élete során nem kapott jelentős díjat, elismerést, emberségét, tudását nem úgy értékelték, ahogy azt kellett volna" – mondta.

Az özvegy gyakran látogatja meg imádott férjét a temetőben, mert ott megnyugszik.

„Szomorú, hogy ott kell emlékeznem rá, de mégis a temető önmagában olyan nekem, mintha a zsinagógában lennék. A temetőben választ kapok a kérdéseimre, azok pedig mindig vannak. A mai napig rettenetesen hiányzik nekünk. Főleg, hogy Lilynk hatalmasat lépett előre az életben. A lányunk fantasztikus dolgokat hajt végre: Londonban tanul, egy kiváló egyetemen."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.