Egész életében piszkálták a betegsége miatt, most esélyt kapott a gyógyulásra - Fotó

betegség arc fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fiatal nőt évekig zaklatták, miután eltávolították az arcának nagy részét. A kegyetlen megjegyzések miatt pedig saját magát is furcsának, szörnyszülöttnek tartotta.

Janine Violet Light mindössze kétéves volt, amikor egy orvosi kezelés során életveszélyes állapotba került egy lágyszövetfertőzés (nekrotizáló fasciitis) miatt. Az arcán lévő fertőzés pedig olyan súlyosnak bizonyult, hogy a rothadó szövetek miatt a sebészeknek azonnali műtétet kellett végrehajtaniuk. Így az arcának egy részét eltávolították - írja a The Sun.

Janine Violet Light kétéves volt, amikor leukémiát diagnosztizáltak nála Forrás: Facebook/Janine Violet Light

Eddig hiába tervezett programot a barátaival és családjával állandóan megbámulták, most pedig reménykedik, hogy mindez megváltozik. Dr. Kongrit Chaiyasate, a michigani Royal Oak plasztikai és rekonstruktív sebésze egy ingyenes, rekonstrukciós műtét során képes visszafordítani az arc eredeti formáját. Természetesen a hegek nem fognak teljesen eltűnni, de újra normális életet élhet.

Janine arcának egy részét el kellett távolítani Forrás: Facebook/Janine Violet Light

"Szeretnénk helyreállítani mosolyát és pislogási mechanizmusait azáltal, hogy idegátültetést végeznek, a normál oldalról a sérültre" - nyilatkozta Dr. Kongrit. Arra is fény derült, hogy a furcsa fertőzést egy húsevő bogár okozta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.