Kiderült, hogy a medúza még a halnál is jobb tengeri fehérjeforrás

tengeri hal fehérje medúza hal egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Queenslandi Egyetem egyik kutatása rávilágított, hogy a medúzák a halak optimális alternatív fehérjeforrásai lehetnek, ami fenntarthatóság szempontjából nagyon fontos fegyvertény.

Az ausztráliai Queenslandi Egyetem tudósai szerint a globális lakosság étrendjében tanácsos lenne nagyobb szerepet szánni a medúzának. Ez azért lenne fontos, mert a veszélyeztetett halfajok 96 százalékára a túlhalászás is fenyegetést jelent, és ha továbbra is szeretnénk tengeri eredetű állati fehérjét fogyasztani, fenntarthatóbb források felé kell fordulnunk

-írja a Store Insider cikke alapján az Origo.

Lisa Gershwin tengerbiológus szerint a medúzák életciklusa olyan, hogy minél többet fognak ki belőlük, annál intenzívebb az újratermelődésük, ezért „megújuló" táplálékforrásnak tekinthetők.

Emellett fontos tudni, hogy a medúzák húsa rendkívül egészséges, és roppant kevés kalóriát tartalmaz: egy 75 grammos adag mindössze 36 kalória van.

Forrás: Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.