Zsarolással vették rá Diana hercegnőt, hogy felfedje titkait? Újabb fordulat az ügyben

Forrás: WireImage/2007 Anwar Hussein/Anwar Hussein -
zsarolás királyi család Diana hercegnő BBC
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nagy port kavart 1995-ös Diana-ineterjúról azt mondják, hogy a hercegné kényszerből vállalta el ugyanis megzsarolták, és csak ezért fedte fel titkait a kamerák előtt.

A BBC készítette el azt a legendás interjút 1995-ben Diana hercegnéről, amelyben először tárulkozott ki a nyilvánosság előtt, és mesélt arról, milyen nehéz hercegnének lenni, milyen házassági problémákkal küzd, a bulimiájáról, és a királyi családról is elárult néhány titkot.

Állítólag a riporter, Martin Bashir zsarolással vette rá erre az interjúra, mégpedig úgy, hogy hamis bankszámlakivonatokat mutatott neki, ezzel bizonyítva, hogy a királyi család tagjai kínos információkat adtak ki Dianáról.

Diana hercegnét zsarolással vették volna rá az interjúra? Forrás: WireImage/2007 Anwar Hussein/Anwar Hussein

A hamis papírokat elkészítő grafikus, Matt Wiessler bevallotta tettét, és azt, hogy Bashir kérte fel erre. Elárulta, az interjú után betörtek a lakásába, és elvitték a bizonyítékokat, amitől nagyon megijedt, és szakmát is váltott.

A BBC azonban tagadja, hogy ez történt volna, állítják Diana levelet írt nekik, hogy készen áll az interjúra saját akaratából. Csakhogy ezt az írást 25 évig nem találták sehol, és éppen most került elő, pont amikor ismét hivatalos vizsgálat indult az ügyben.

„Érdekes, hogy épp a vizsgálat megindulása előtt került elő. Amennyi hamisítás történt már az ügyben, bízom benne, hogy ezt a levelet alaposan megvizsgálják" – mondta a Gaurdiannak Andy Webb, aki dokumentumfilmet készített az ügyről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.