Michael Schumacher családja szívbemarkoló döntést hozott

Forma-1 család Michael Schumacher döntés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A súlyos fejsérülést szenvedett Forma-1-es legenda alapítványa támogatja az FIA fontos kezdeményezését, amivel rengeteg ember életét menthetik meg.

Michael Schumacher lassan hét éve szenvedett súlyos agysérülést síelés közben, ezért a családja által életre hívott „Keep Fighting" alapítvány különösen fontosnak tartja a sportolók fejének védelmét. A jótékonysági szervezet ezért 5000 motoros bukósisakot adományoz a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ezt célzó akciója keretében -írja a Ripost.

Jean Todt a FIA elnökeként szívügyeként kezeli a „FIA a nagyobb biztonságért az utakon"-projektjét, ennek ötletét pedig a Forma-1 legendájának sorsa ihlette. Az elmaradott területeken, többek között Indiában olcsón kapható bukósisakokat a FIA legmodernebb előírásai alapján gyártják, közülük a Schumacher-alapítvány által adományozott sisakok a német pilóta egykori vörös sisakjára emlékeztetnek, rajta a sárkány-motívummal.

„Sisakot viselni akkor is alapvető fontosságú a biztonság szempontjából, ha az utcán közlekednek motorral. Nagyon hálás vagyok a Keep Fighting-alapítványnak, hogy első partnerünkként csatlakozott a programhoz"

- mondta Todt, míg a Schumacheréket képviselő Sabine Kehm így fogalmazott:

„Mindig is Michael szívügye volt, hogy a sisakok jobb technológiával vagy – mint esetünkben – szélesebb körű elérhetőséggel növeljék a biztonságot. Reméljük, hogy ezzel az adománnyal világszerte lendületet adatunk a kezdeményezésnek."

Forrás: Getty Images/Clive Mason

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.