A nők közel 40 százaléka megcsalta már férjét: kiderült mi az oka

Forrás: Origo -
házasság feleség hűtlenség megcsalás férj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Korábban egy prostituált már lerántotta a leplet arról, hogy miért csalják meg feleségüket a férjek. Most egy szexterapeuta a nők hűtlensége mögött álló okokat szedte össsze.

A National Opinion Resarch Center tanulmányából kiderült, hogy a feleségek közel 40 százaléka volt már hűtlen férjéhez. Mike Hatcher szexterapeuta úgy véli, ez az arány részben a mai lazább erkölcsöknek,részben pedig a megcsalás elfogadottabbá válásának köszönhető.

Persze ezeken kívül is vannak még okok, amik a nőket a hűtlenség útjára csábítják.

A feleségek közel 40 százaléka megcsalta már a férjét Forrás: Origo

A női megcsalás leggyakrabban azért következik be, mert nem érzik magukat partnerük mellett érzelmi biztonságban, nem kapják meg a megfelelő lelki intimitást, odafigyelést. Természetesen sok esetben a rossz vagy megunt szexuális életre vezethető vissza a harmadik fél felbukkanása, de van egy másik ok, ami az irányítással függ össze.

A szexterapeuta szerint a sikeresen eltitkolt hűtlenség adja vissza a nők kezébe az irányítást a párkapcsolatuk felett. Tehát sok esetben a megcsalás nem is a szexről vagy a gyengéd érzelemkről szól, hanem a kontrollról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.