Hihetetlen: robotcsótányokat használnának a japánok a takarításhoz - Videó

csótány takarítás Japán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elképesztő találmányt alkottak meg a japánok: robotcsótányokkal könnyítenék meg a háziasszonyok életét. A legdurvább az, hogy tulajdonképpen igazi rovarokról van szó, amelyeknek stimulálnák az idegrendszerét.

Sok őrültséget hallottunk már a japánoktól, de most itt a legújabb. Kitalálták, hogyan lehetnek a háziasszonyok segítségére a csótányok. Valódi rovarokról van szó, amelyeknek stimulálnák az idegrendszerét, és így tudnák rávenni arra, hogy különböző feladatokat ellássanak. Ezt fejlesztette ki a Tsakuba Egyetem egy kutatócsoportja. A csótányok kisebb tárgyakat tudnának mozgatni, feltakarítanák a leesett morzsákat, így könnyítve a háziasszonyok életén.

Egy házban több rovar dolgozna, így ha esetleg valamelyik nem engedelmeskedik, még mindig ott vannak a többiek. A munka végeztével a csótányok elvonulnának, pihenni, hogy ne zavarják a ház lakóit.

Ám a nők valahogy nem igazán fogadták kitörő lelkesedéssel a találmányt, hiszen valljuk be, annyira senki sem rajong az ötletért, hogy csótányok rohangáljanak a lakásában, még ha azok éppen a segítségére is vannak.

Ráadásul ezt a kísérletet, sokan állatkínzásnak tartják, így egyelőre nem örvend túl nagy népszerűségnek – írta a Green Lemon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.