Megszólalt Benkő László özvegye, Zsuzsa: "Mindig azt gondoltuk, hogy velünk ez nem történhet meg"

özvegye Zsuzsa Benkő László vallomás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenkit megrázott a magyar legenda, Benkő László halála. Özvegye, Zsuzsa mindvégig mellette állt és mindenben támogatta szeretett férjét. 

Az Omega billentyűséről, Benkő Lászlóról a felesége, Zsuzsa is tudta, hogy akkor van jól, ha zenélhet, ha koncertezhet. Az özvegy mindig ott volt mellette és támasza volt a nehezebb időszakban, amiből az utóbbi időben jócskán kijárt a zenésznek - írja a Ripost.

„Az elmúlt években sok zenész, sok barátunk lett rákos, sokan meg is haltak már közülük, de az emberben önző módon működik a túlélési ösztön,

mindig azt gondoltuk, hogy velünk ez nem történhet meg. És megtörtént"

- nyilatkozta a Story magazinnak Zsuzsa.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

„Ekkor kell nagyon okosnak lenni, kitalálni azt, hogy ezentúl hogyan tovább... Én ennyi idő után is éppúgy szeretem, mint amikor megismertem. És ha valaki szereti a másikat, a legjobbat akarja neki. Amikor kiderült Laci betegsége, tudtam, neki az a legjobb, ha dolgozik, ha koncertezik, ha járja az országot, a világot. Szó nélkül elengedtem, soha egy percig nem tartottam vissza.

Azt, hogy két fellépés között, a négy fal között mit élt meg Laci otthon, milyen pokoli fájdalmai voltak, senki nem tudta, csak mi a családja. És azt se tudta senki, még Laci sem, hányszor sírtam miatta, kértem a jóistent, segítse őt meggyógyulni, engedje, hogy élhessen, engedje vissza a színpadra"

- emlékezett vissza szomorúan az özvegy.

„Nem érezte jól magát, besétált a kórházba, hogy vajon mi lehet az oka, jöttek a vizsgálatok, a különös, érthetetlen lelet a daganatos áttétről. Az orvos bent tartotta, majd rá egy hétre, szívében békével, örökre elaludt" - idézte fel a szívszaggató pillanatokat Zsuzsa.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.