Kis híján belehalt az anorexiába a fiatal lány: így nézett ki Ellie, aki azóta meggyógyult - Fotó

betegség kóros soványság anorexia gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 19 éves Ellie az anorexia miatt megjárta a poklok poklát: nem sokon múlt az élete.

Ellie drámai súlycsökkenését eleinte bő ruhákkal rejtette el, amikor az orvosok lemérték, boka súlyokat és súlyozott mellényt viselt, hogy ne derüljön ki valódi súlya.A lány haja kihullott, és két hónapig ágyban feküdt az anorexia miatt.

Ellie haja csomókban hullott. Forrás: NORTHFOTO/Mediadrumworld/Ellie Spofforth/Mediadrumworld/Ellie Spofforth

A skót lányt az általános iskolában azzal bántották, hogy ő a legnagyobb lány a teremben, ezért 12 éves korára áttért a vegán étrendre, és nagyon keveset evett. 13 éves korában depressziót és anorexiát diagnosztizáltak nála, 16 éves korára pedig semmit nem evett, és napi 30 000 lépést tett meg.

A fiatal lány kórosan soványra fogyott. Forrás: NORTHFOTO/Mediadrumworld/Ellie Spofforth/Mediadrumworld/Ellie Spofforth

2018 márciusában bekerült egy dundee-i kórházba, ahol egy évig tartózkodott. 2019 tavaszán hazaengedték családjához, júliusra pedig kórosan lefogyott. A haja maroknyi mennyiségben kezdett hullani a tápanyaghiánytól a testében, karjai pedig hajszálakat növesztettek, hogy törékeny testét melegen tartsák. Ellie attól tartott, hogy meghal, ezért megírta édesanyjának, Cherylnek az igazságot súlyáról, és leleplezte szokásait. A lány kritikus állapotban került vissza a kórházba, és mostanra felépült.

Ellie kigyógyult az anorexiából. Forrás: NORTHFOTO/Mediadrumworld/Ellie Spofforth/Mediadrumworld/Ellie Spofforth

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.