Hamarosan lefagynak az utak: ekkor érkezik az ónos eső

Forrás: MTI/Vajda János -
időjárás ónos eső fagy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Beköszöntött a december, az időjárás pedig továbbra is az évszaknak megfelelő arcát mutatja.

A mai napon az ország keleti felén több napsütés lehet, a Dunántúlon viszont felhős lesz az ég. Csapadék nem várható, de egy-egy helyen előfordulhat hószállingózás, hózápor. A reggel az ország számottevő részén párás, ködös, illetve zúzmarás: reggel mínusz 1 és mínusz 7 fok között alakul a hőmérséklet, de a magasabban fekvő, derültebb tájakon mínusz 10 fok környékére is lehűlhet a levegő.

Szerdán az ország északkeleti harmadán lehet több napsütés, helyenként megélénkülhet a keleties szél. Hajnalban mínusz 2 és mínusz 10, délután 0 és 6 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Csütörtök éjjel nyugaton csapadék várható, főként ónos eső, helyenként hó, havas eső formájában. Napközben is többfelé csapadékosra fordulhat az idő: havazásra, havas esőre, esőre és ónos esőre is készülni kell. Helyenként a szél is felélénkül, a hőmérséklet mínusz 2 és plusz 7 fok között alakul. Érdemes az utakon is vigyázni, a szélsőséges időjárási viszonyok miatt ugyanis jégpáncél képződhet az utakon.

Ilyen időjárásra számíthatunk a következő napokban. Forrás: MTI/Vajda János

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.